TROFEJ ZA SRPSKE BASKETAŠE U SUBOTICI

Last Updated: 05/02/2020Autor

Košarkaški savez Srbije ovog vikenda organizovao je međunarodni pripremni turnir u basketu 3×3, koji je održan u Subotici, a na kojem je titulu šampiona ponela reprezentacija naše zemlje. Dušan Domović Bulut, Aleksandar Ratkov, Dejan Majstorović i Mihailo Vasić predstavljali su Srbiju na pripremnom turniru za Olimpjske igre, koje će se održati u Tokiju i posle velike borbe u finalu sa Hrvatskom došli do novog tofeja.

U Subotici je vladala sjajna atmosfera, a brojna publika imala je priliku da uživa u pravom basketaškom spektaklu. Za to su se, pored finalista,  pobrinuli i igrači Mongolije, koji su zauzeli šesto mesto, zatim Rusi koji su se našli na petoj poziciji, kao i Holanđani koji su bili četvrti i Slovenci koji su osvojili bronzanu medalju.

Na putu do titule, srpski basketaši su u grupnoj fazi pobedili Mongoliju (21:15), da bi u drugoj rundi izgubili od Slovenije (21:18). Polufinalni duel doneo je borbu sa Holandijom i pobedu Srbije (21:17), da bi se u finalu sastali sa najprijantijim iznenađenjem turnira, reprezentacijom Hrvatske. Posle velike borbe od samog starta i neizvesne utakmice, Srbija je uspela da slavi rezultatom 21:16 i dođe do još jednog vrednog turnira.

Nema sumnje da je turnir poslužio kao sjajna priprema svim reprezentacijama, kao i da se subotička publika sjajno zabavila. Ono što nam sledi jesu Olimpijske igre, na kojem će basket 3×3 imati svoj debi, a upravo srpska selekcija važi za najvećeg favorita za osvajanje zlatne medalje.