BASKETAŠI U ČETVRTFINALU SVETSKOG PRVENSTVA

Last Updated: 22/06/2019AutorTags:

Muška seniorska reprezentacija Srbije u 3×3 basketu, aktuelni prvak Evrope i sveta, uspela je da se plasira u četvrtfinale FIBA 3h3 Svetskog prvenstva koje se od 18-23.juna održava u Amsterdamu. U jučerašnjim utakmicama Srbija je imala maksimalan učinak i savladala oba svoja rivala – reprezentaciju Turske sa 22-10 i reprezentaciju Južne Koreje sa 21-16. Ali to joj ne bi bilo dovoljno, već je čekala rezultat meča između Holandije i SAD. Naime, Srbiji je odgovarala pobeda SAD nad Holandijom, ali i pobeda Holandije u kojoj domaćin ne bi postigao više od 20 poena. Ipak, taj meč se završio pobedom SAD rezultatom 15-14, te je Srbija zauzela drugo mesto u grupi i plasirala se u četvrtfinale.

Protivnik u četvrfinalu biće im pobednik grupe C – reprezentacija Francuske. U prvom meču dana Srbija je protiv vrlo skromne ekipe Turske imala osim pobede i cilj da postigne 22 poena, kako bi „jurila“ veći broj postignutih poena u odnosu na reprezentaciju Holandije. To je Srbiji pošlo za rukom i ubedljivom igrom je postignut cilj – pobeda rezultatom 22-10. Majstorović je bio najefikasniji sa 9 postignutih poena, Savić i Vasić su postigli po 6, dok je Bulut postigao samo 1 poen.

Srbija bi i u drugom meču dana išla na pobedu sa postignutih 22 poena i u meču protiv Južne Koreje, da se pre tog meča nije odigrao susret Holadija-SAD koji je završio pobedom SAD, te Srbiji nije više bio potreban maksimalan postignut broj poena već samo pobeda nad protivnikom. Uz malo više napora nego protiv Turske, savladana je i veoma borbena ekipa Južne Koreje rezultatom 21-16. Najefikasniji na meču u redovima Srbije bio je Savić sa 8 poena, dok je Vasić postigao 6, Bulut 4, a Majstorović 3 poena.

Reprezentaciju Srbije očekuje četvrtfinalni meč protiv Francuske, koja je pobedom nad Slovenijom (21-18) u direktnom duelu izborila prvo mesto u grupi. Meč Srbije i Francuske je poslednji na programu sutra (22.juna) i igra se od 20.45 časova. Ostali mečevi četvrtfinala u muškoj konkurenciji su: Letonija-Ukrajina, Poljska-Portoriko i SAD-Slovenija. U slučaju pobede nad Francuskom, protivnik reprezentacije Srbije u polufinalu bio bi pobednik meča Letonija-Ukrajina.