BASKETAŠI U POLUFINALU SVETSKOG PRVENSTVA U AMSTERDAMU!

Last Updated: 23/06/2019AutorTags:

Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u Amsterdamu! Naši momci su u četvrtfinalu savladali Francusku 20:12 u teškom meču i obezbedili plasman u polufinale, gde ih u nedelju od 16.05 čeka reprezentacija Letonije.

Ponovo je naš tim zaigrao najbolje u najbitnijim trenucima meča, te je od rezultata 10:10 do koga je bila izjednačena borba, zaigrao na nivou koji se očekuje i slavio rezultatom 20:12. Meč je dobijen izuzetno kvalitetnom odbranom koju je naš tim prikazao kada je bilo najpotrebnije. Efikasniji od ostalih bio je Bulut sa 7 poena, dok su Majstorović i Savić postigli po 5, a Vasić 3 poena.

Protivnik naše selekcije u polufinalu Svetskog prvenstva biće reprezentacija Letonije koja je savladala Ukrajinu sa 21:7. U ostala dva četvrfinalna meča postignuti su sledeći rezultati: Poljska – Portoriko 21:14, SAD – Slovenija 21:14.

Ukoliko Srbija obezbedi plasman u finale, tamo će naše basketaše u nedelju od 19.30 čekati bolji iz duela SAD i Poljske.

Dejan Majstorović, košarkaš Srbije

– Odbrana je odradila odličan posao, mnogo više nego napad, što nam je donelo trijumf. Duel protiv Letonaca biće velika i sjajna utakmica za publiku pre svega. Hvala svima što nas bodrite! – rekao je Dejan Majstorović posle meča.