TRI MEDALJE ZA MALEŠEVIĆA U SOFIJI

Last Updated: 26/11/2019AutorTags:

Proteklog vikenda Sofija je bila domaćin međunarodnog takmičenja u plivanju za osobe sa invaliditetom. Na manifestaciji koja ima zapaženu tradiciju po prvi put su se našli i naši plivači iz Beograda, dve devojčice i četiri dečaka. Najupešniji je bio Andrej Malešević, koji je osvojio tri medalje – dve srebrne i jednu bronzanu. Bojan Šečković je ostvario dve pobede, Luka Šćekić i Gala Pemac zauzeli su drugo mesto u disciplini 50m slobodnim stilom, dok je Nebojša Mrkić u veoma jakoj konkurenciji ostvario izuzetan rezultat i osvojio prvo mesto. Maša Miladinović je zazuzela četvrto mesto u svojoj discipini.

Organizator i domaćin ovih sportskih susreta je Fondacija „Plivački put“ a među učesnicima su, pored zemlje domaćina i Srbije, bili i plivači iz Grčke i Severne Makedonije, koji su prijateljstvo započeli nedavno na Međunarodnim sportskim igrama „Beograd open 2019“.

Ovi susreti imaju poseban značaj zbog angažovanja i prisustva Balkanske federacije za adaptibilnu fizičku aktivnost, koja je kao simboličan izraz podrške koju pruža organizovala revijalne susrete u malom fudbalu, a koji su namenjeni upravo učesnicima plivačkog takmičenja.

Za organizaciju puta plivača iz našeg grada pobrinuo se Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda, a učešće na takmičenju omogućio je gradski Sekretarijat za sport i omladinu.