STRELCIMA POBEDNIKA SVE POČASTI

Last Updated: 13/07/2020AutorTags:

Protekle nedelje održana su Prvenstva Beograda u streljaštvu malokalibarskim i vazdušnim oružjem, na kojima su učestvovali najbolji strelci sa invaliditetom grada Beograda, među kojima i naši paraolimpijci.
U gađanju iz malokalibarske puške, trijumfovao je iskusni Sredo Radović, član Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom Pobednik. Drugo mesto osvojio je Zoran Banjac, dok je bronzu upucala Snežana Čegar, takođe, članovi istoimenog kluba. U disciplini standardna malokalibarska puška – ležeći stav najuspešniji je bio reprezentativac i jedan od najuspešnijih svetskih strelaca – Dejan Jokić (Pobednik).
U gađanju iz malokalibarskog pištolja, sa odličnim rezultatom najbolji je bio paraolimpijac Rastko Jokić, dok je srebro osvojio Živko Papaz, a bronzu Sredo Radović (svi članovi Pobednika).
U ekipnom plasmanu, pobednički pehar je pripao Streljačkom klubu osoba sa invaliditetom Pobednik.
U gađanju iz vazdušne puške, sa veoma dobrim rezultatom, najuspešniji je bio Zoran Banjac, ispred Srede Radovića i trećeplasiranog Vladimira Nikolajevića (svi članovi Pobednika). U ženskoj konkurenciji najuspešnija je bila iskusna Snežana Čegar, dok je srebro osvojila Zorica Tasić.
U gađanju iz vazdušnog pištolja, prvo mesto, sa izvanrednim rezultatom osvojio je Rastko Jokić, drugo Sredo Radović, a treće Živko Papaz.
U ekipnoj konkurenciji pehar za prvo mesto osvojio je Streljački klub osoba sa invaliditetom Pobednik.
Organizator prvenstva bio je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda uz finansijsku podršku Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda i Sekretarijata za socijalnu zaštitu.