SJAJNI ĐORĐE KOPRIVICA MEĐU 16 NAJBOLJIH U ODENSEU

Last Updated: 19/10/2019Autor

Srpski para-badminton reprezentativac Đorđe Koprivica pokazao se u lepom svetlu na Victor Denmark Para-Badminton presented by Danisa koji se od 15. do 20. oktobra 2019. održava u Odenseu uz učešće od gotovo 200 takmičara sa više kontinenata. Naš igrač je u muškom singlu kategorije SS6 uspeo da prebrodi takmičenje u grupi u kojoj je zabeležio pobede nad Dancem Gregersom Riterom Meldhedeom (21:10, 21:12) i Holanđaninom Sun Jong Lijem (22:20, 17:21, 25:23) i poraz od trećeg nosioca, Brazilca Viktora Goncalvesa Tavaresa (21:10, 21:9). Na taj način Koprivica se plasirao među 16 u ovoj konkurenciji. U borbi za četvrtfinale izgubio je od Irca Niala Mekveigha (21:7, 21:8). Inače, turnir u Danskoj jedan je od kvalifikacionih za plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju 2020.

”Đorđe Koprivica imao je odličan nastup u Odenseu, da budem potpuno iskren, neočekivano dobar s obzirom da još uvek nema ni blizu dovoljno iskustva na ovako jakim internacionalnim takmičenjima. U ključnim trenucima u mečevima u grupi, uspevao je da zadrži samopouzdanje i verovatno nadmaši svoje trenutno realne mogućnosti. U drugoj fazi takmičenja, protivnik je jednostavno bio bolji i kvalitetniji i tu nema za čim da žalimo. Dobro smo uočili gde smo i na čemu treba dalje da se radi kako bi se Korpivica priključio najboljima na svetu. Mislim i da taj trenutak nije predaleko ali do tada, neophodno je mnogo truda i pametnog rada kao i do sada. Još jednom čestitke Đorđu na sjajnom nastupu i zalaganju u Danskoj”, kazao je glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta i Paraolimpijski komitet Srbije obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri su doprineli učešću Đorđa Koprivice na turniru u Danskoj.