SA „OLIMPA“ U SUSRET 8. MARTU

Last Updated: 03/03/2020Autor

Osobe sa invaliditetom i ove godine obeležiće međunarodni praznik „Dan žena“, sportskim druženjem koje će okupiti sugrađane iz svih delova grada. Takmičenja u desetak sportskih disciplina – košarka, fudbal, stoni tenis, boćanje, tekvondo, karate, pikado, šah, pločice, poligon, biće održano u četvrtak, 5. marta, u sali Sportskog centra „Olimp“, sa početkom u 10 časova.

Više od 100 pripadnika ove populacije, mladih pre svega, oba pola i svih vidova invaliditeta iz brojnih udruženja i klubova, učenici i studenti, korisnici usluga u ustanovama socijalne, dečije i zdravstvene zaštite iz svih beogradskih opština, demonstriraće svoje znanje i umeće. Devojčice i dečaci dobiće diplome za učešće dok su za pripadnice nežnijeg pola obezbeđeni prigodni pokloni, koje su specijalno za ovu priliku izradili polaznici dnevnog boravka „Dobro srce“.

Organizator ove po mnogo čemu jedinstvene manifestacije je Društvo za sport i rekreaciju „Zvezdara“, u saradnji sa Sportskim savezom osoba sa invaliditetom Beograda i gradskom opštinom Zvezdara, a održavanje je podržao i omogućio Grad Beograd preko Sekretarijata za sport i omladinu i Sekretarijata za socijalnu zaštitu.​