PRVENSTVO BEOGRADA U ZNAKU VEČITIH ŠAMPIONA

Last Updated: 21/08/2020AutorTags:

Otvoreno prvenstvo Beograda u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom održano je na Adi Ciganliji, uz primenu i poštovanje svih mera i preporuke zdravstvenih stručnjaka i kriznog štaba za prevenciju epidemije virusa COVID-19.
Manifestacija je okupila članove STIB-a, udruženja „Živimo zajedno“, „Pobednik“, MNRO „Zvezdara“, brojnih društava sa prostora celog grada, ali i iz drugih sredina. Zapaženo je bilo prisustvo gostiju iz Niša i Šapca, a poseban značaj dali su Svetislav Dimitrijević, aktuelni predsednik Stonoteniskog Saveza Srbije za osobe sa invaliditetom, i Zoran Gajić,veliko ime i kao igrač i kao trener, kod nas i u inostranstvu. Obojica spadaju među najbolje igrače u ovom sportu koje je Srbija ikada imala i nosioci su priznanja zaslužnog sportiste.
Prvenstvo je još jednom pokazalo zašto je stoni tenis jedna od najtrofejnijih disciplina kod nas, kada je paraolimpijski sport u pitanju. Zvanje najboljih u Beogradu za ovu godinu izborili su, po kategorijama: Safet Fazijovski i Ružica Ademi u kategoriji osobe sa intelektualnim teškoćama, Dušan Ložnjaković u opštoj kategoriji, Stefan Birmačević u kategoriji T7-T8, i najstariji i najiskusniji takmičar Zoran Gajić u kategoriji T10. U superfinalu pobedu je, ipak, odneo mlađi takmičar Stefan Birmačević protiv osvajača paraolimpijskih medalja Zorana Gajića.
Srebrom su morali da se zadovolje: Milica Nešković i Ivan Đurić u kategoriji osobe sa intelektualnim teškoćama, Bojan Ranđelović opšta kategorija, Miodrag Stojković kategorija T7-T8, i Dragan Vujisić u kategoriji T10, dok je bronza pripala Milici Milinković i Stefanu Radojičić u kategoriji osobe sa intelektualnim teškoćama, Tomislavu Martiću u kategoriji T7-T8, i Slavoljubu Avdiću u kategoriji T10
Još jednom se kao uspešan organizator pokazao Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda, a održavanje je podržao i omogućio grad Beograd preko Sekretarijata za sport i omladinu i Sekretarijata za socijalnu zaštitu.