PRIJEM ZA NOVE-STARE ŠAMPIONE EVROPE U „KUĆI KOŠARKE“

Last Updated: 04/09/2019Autor

Muška 3×3 seniorska reprezentacija Srbije, osvajač zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Debrecinu koje je odigrano proteklog vikenda, posetila je danas „Kuću košarke“. Trijumfom u Mađarskoj, Srbija je odbranila titulu osvojenu prošle godine u Bukureštu.

Potpredsednik za mušku košarku Igor Rakočević ugostio je reprezentativce Dušana Domovića Buluta, Dejana Majstorovića, Marka Savića i Danila Mijatovića, trenera Danila Lukića i selektora muških selekcija Gorana Vojkića. Fizioterapeut ekipe Mihajlo Mihajlović ovoga puta nije bio uz ekipu zbog „opravdanog odsustva“.

U prijatnom neformalnom razgovoru, potpredsednik Igor Rakočević je istakao da su ovi momci ponovo učinili srpsku košarku ponosnom i pokazali da je 3×3 košarka u Srbiji izuzetno popularna. Naglašeno je da još ozbiljnije treba prići reprezentativnim obavezama koje će biti pred igračima sledeće godine s obzirom da je učešće našem muške 3×3 reprezentacije na Olimpijskim igrama u Tokiju gotovo obezbeđeno – čeka se samo zvanična potvrda, koja će biti doneta 1.novembra.

Reprezentativci su se zahvalili na čestitkama i još jednom istakli da je za razliku od mnogih drugih kolega koje nastupaju za ostale evropske i svetske reprezentacije, njihov pristup u igri i obavezama prema reprezentaciji još i veći nego kada nastupaju za svoje ekipe na FIBA klupskim takmičenjima (FIBA World Tour).

Potpredsednik KSS za mušku košarku Igor Rakočević bio je uz reprezentaciju i ovoga puta u Debrecinu, kao i prilikom osvajanja prošlogodišnje titule u Bukureštu.

– Ponovo sam bio na licu mesta i opet sam bio oduševljen načinom na koji ste se borili, igrali i ponašali, predstavljali ste našu zemlju u najboljem svetlu… Mi ćemo se, kao Savez, i dalje truditi da vam obezbedimo najbolje uslove i nadam se da ćemo se i ubuduće zajedno radovati vašim uspesima, a pre svega se nadamo medalji sa Olimpijade.

Najbolji igrač minulog 3×3 Evropskog prvenstva u Dejan Majstorović zahvalio se u ime celog tima na dobrodošlici i rekao:

– Kompletan utisak sa prvenstva je izvanredan. Najdraže mi je što nas je na Evropskom prvenstvu bodrilo dosta naših ljudi, što nam je bio dodatni motiv da odbranimo ovu evropsku titulu.