PREGRŠT MEDALJA U SARAJEVU

Last Updated: 08/10/2019Autor

Naši sportisti sa invaliditetom još jednom su nas obradovali svojim nastupom i ostvarenim rezultatima u međunarodnoj konkurenciji. Na „Sportskim igrama Oaze“ u Sarajevu, zapaženoj manifestaciji koja je održana proteklog vikenda i koja se održava već 9 godina zaredom a okuplja nekoliko stotina učesnika iz više zemalja sa prostora regiona ali i cele Evrope Beograd je predstavljalo osam takmičara, i svaki od njih je izborio medalju a ukupno su osvojili čak 11 odličja.

Najuspešnija među devojčicama i dečacima bila je Ivana Stefanović koja se okitila sa 4 medalje u plivanju, kuglanju i stonom tenisu , dok su Tomislav Martić i Vladimir Drobac osvojili medalje u kuglanju odnosno stonom tenisu. Nataša Bojanić je bila najuspešnija u plivanju dok je Pavle Pavlović bio predstavnik naše ekipe u MATP programu.

Inače, učešće naših sportista omogućeno je zavaljujući razumevanju i podršci Grada Beograda, preko Sekretarijata za sport i omladinu i Sekretarijata za socijalnu zaštitu dok je nosilac organizacije bio Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda.