DIMITRIJEVIĆ I JOVANOVIĆEVA OBELEŽILI 2019, UNIVERZITET SINGIDUNUM DOMAĆIN TRIBINE

Last Updated: 26/12/2019Autor

Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda sumirao je rezultate ostvarene u prošloj godini. Tradicionalno su uručena priznanja najuspešnijim pojedincima i kolektivima, a istaknute su i organizacije koje su doprinele uspešnom radu SSOSIB. U svečanoj sali gradske Skupštine, predsednik SSOSIB Velimir Knežević skup je nazvao praznikom sporta i istakao da su za to su najzaslužniji takmičari. U ime Grada Beograda, prisutne je pozdravila Nataša Stanisavljević.

Za najbolje su proglašeni Željko Dimitrijević (najbolji bacač čunja) i Danijela Daca Jovanović – žena koja je bila i reprezentativka u plivanju, prva žena koja je osvojila najviši planinski vrh Evrope, reprezentativka sa brojnim medaljama u parabiciklizmu, vrhunska sada i u paratekvondu. Najbolji mladi sportista atletičar je Nemanja Matijašević. Zlatnu plaketu za sportski uspeh dobili su Jelena Terzić za rezultate ostvarene u paratekvondou i uspešni strelac Dejan Jokić. ​ Za najbolji sportski kolektiv ove godine priznanje je dobio Košarkaški klub u kolicima „Singidunum“.

Nagrađeni su i sportisti koji su postavili izuzetne i vrhunske rezultate tokom 2019 godine. Takođe Savez je iskoristio priliku da nagradi i pojedince i institucije koje su dale doprinos unapređenju položaja osoba sa invaliditetom, među nagrađenima je i pomoćnik ministra za rad Biljana Barošević, sekretarka za socijlanu zaštitu Nataša Stanisavljević, kao i član veća Grada Beograda prof. dr Fadilj Eminović.

Još jedna vrlo važna informacija, tribina pod nazivom „Sportske aktivnosti za decu sa invaliditetom – primeri dobre prakse“ u organizaciji Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda, akreditovanoj u Zavodu za unapređenje vaspitanja i obrazovanja održava se danas (27. decembar), sa početkom u 9 časova na Univerzitetu Singidunum u Beogradu (ulica Peke Dapčevića 261).

Izlagači na stručnom skupu biće neki od najeminentnijih poznavaoca ove problematike kod nas. Slušaoci će između ostalih imati priliku da čuju ukupno 12 predavača sa beogradskog i niškog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju u Beogradu, Klinike za rehabilitaciju „dr Miroslav Zotović“ u Beogradu i drugih institucija.

Tribina ima nemerljiv značaj u edukaciji nastavnika, učitelja, vaspitača i ostalih stručnih saradnika u školskim i predškolskim ustanovama i osmišljena je sa ciljem da ih osnaži u radu sa osobama sa invaliditetom i posluži kao platforma za razmenu iskustava i pozitivnih primera u praksi.