It seams that you haven't connected with your Twitter account
4 December, 2023
PočetnaSport i rekreacija osoba sa invaliditetomNA ADI CIGANLIJI SVI POBEDNICI UZ RAME “POBEDNIKU”

NA ADI CIGANLIJI SVI POBEDNICI UZ RAME “POBEDNIKU”

​Tereni za osobe sa invaliditetom na Adi Ciganliji bili su domaćini otvorenog prvenstva Beograda u boćanju – na otvorenom, kako zdravstveni radnici i krizni štab preporučuju, i uz primenu svih drugih mera prevencije protiv korona virusa. Više desetina takmičara sa prostora našeg grada nadmetalo se za zvanje najboljeg u ovom, inače, najpopularnijem i najmasovnijem paraolimpijskom sportu na svetu.
Prvenstvo je okupilo klubove “Biseri”, “Rode”, udruženja “Živimo zajedno”, “Pobednik”, “Napredak, i mnoge druge. Prisutni su bili sugrađani iz svih delova grada. Za najmlađe je takmičenje bilo u pojedinačnoj konkurenciji, kod odraslih se čak​ 17 ekipa sa po tri člana​ nadmetalo u dve kategorije, a najuspešniji su bili nagrađeni medaljama.
Kod juniora ​ najuspešniji su bili Ana Nešković (zlato), Milica Nešković (srebro) i Maksim Lović (bronza). Kod seniora u jednoj od kategorija pobedilo je udruženje “Živimo zajedno” (M. Miletić, B. Memet, S. Mitrović), ispred ekipe SSOSIB i druge ekipe iz udruženja “Živimo zajedno”. U drugoj kategoriji​ najbolje je bilo udruženje “Pobednik” (M. Stanišić, M. Stojković, Z. Vučković), ispred ekipa “Rode” i “Napredak”.
Uspešan organizator ove manifestacije bio je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda, dok je njeno održavanje podržao i omogućio grad Beograd preko Sekretarijata za sport i omladinu i Sekretarijata za socijalnu zaštitu.