NA ADI CIGANLIJI SVI POBEDNICI UZ RAME „POBEDNIKU“

Last Updated: 28/08/2020AutorTags:

​Tereni za osobe sa invaliditetom na Adi Ciganliji bili su domaćini otvorenog prvenstva Beograda u boćanju – na otvorenom, kako zdravstveni radnici i krizni štab preporučuju, i uz primenu svih drugih mera prevencije protiv korona virusa. Više desetina takmičara sa prostora našeg grada nadmetalo se za zvanje najboljeg u ovom, inače, najpopularnijem i najmasovnijem paraolimpijskom sportu na svetu.
Prvenstvo je okupilo klubove „Biseri“, „Rode“, udruženja „Živimo zajedno“, „Pobednik“, „Napredak, i mnoge druge. Prisutni su bili sugrađani iz svih delova grada. Za najmlađe je takmičenje bilo u pojedinačnoj konkurenciji, kod odraslih se čak​ 17 ekipa sa po tri člana​ nadmetalo u dve kategorije, a najuspešniji su bili nagrađeni medaljama.
Kod juniora ​ najuspešniji su bili Ana Nešković (zlato), Milica Nešković (srebro) i Maksim Lović (bronza). Kod seniora u jednoj od kategorija pobedilo je udruženje „Živimo zajedno“ (M. Miletić, B. Memet, S. Mitrović), ispred ekipe SSOSIB i druge ekipe iz udruženja „Živimo zajedno“. U drugoj kategoriji​ najbolje je bilo udruženje „Pobednik“ (M. Stanišić, M. Stojković, Z. Vučković), ispred ekipa „Rode“ i „Napredak“.
Uspešan organizator ove manifestacije bio je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda, dok je njeno održavanje podržao i omogućio grad Beograd preko Sekretarijata za sport i omladinu i Sekretarijata za socijalnu zaštitu.