KOŠUTNJAK DOMAĆIN ATLETIČARIMA I KOŠARKAŠIMA

Last Updated: 16/09/2020AutorTags:

Prvenstvo Beograda u atletici za osobe sa invaliditetom održaće se u petak, sa početkom u 10 časova na stadionu Republičkog zavoda za sport na Košutnjaku.
U takmičarskom programu su trkačke discipline (100 i 400 m), skok u dalj i bacačke discipline (bacanje kugle, diska i koplja). Pravo nastupa imaju osobe sa invaliditetom svih kategorija invalidnosti (osobe sa telesnim invaliditetom, slepi i slabovidi, osobe sa intelektualnim teškoćama…). Među prijavljenim takmičarima su i višestruki osvajači medalja sa Paraolimpijskih igara, svetskih i evropskih prvenstava, iskusni Draženko Mitrović i Miloš Grlica.
Klub košarkaša u kolicima Singidunum domaćin je Međunarodnog turnira za košarkaše u kolicima „TROFEJ BEOGRADA 2020“. Turnir se održava narednog vikenda (subota i nedelja), a početak je zakazan za 14 časova u dvorani Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku.
Na turniru, pored Singidunuma, učestvuju ekipa KKK Despot, KKK Nais, KKK Dunav 2016 . Na turniru se očekuje 60 takmičara,  a finale je zakazano za nedelju u 16.30 časova.
Organizator oba takmičenja je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda, a pokrovitelji Sekretarijat za sport i omladinu i Sekretarijat za socijalnu zaštitu grada Beograda.
Ove godine, poštujući mere Kriznog štaba, takmičenja će se održati bez prisustva publike.