“BEOGRAD OPEN 2019” – MEĐUNARODNE IGRE OSOBA SA INVALIDITETOM

Last Updated: 17/09/2019Autor

U periodu od 20. do 22. septembra na terenima i sportskim borilištima širom našeg glavnog grada biće održana još jedne prestižna manifestacija međunarodnog karaktera – “Beograd open 2019”.

Takmičenja će se odvijati u 12 disciplina, paraolimpijskih pre svega, ali i onih koji taj status tek stiču, kako u ekipnoj (košarka u kolicima, sedeća odbojka, golbal…), tako i u pojedinačnoj konkurenciji (stoni tenis, atletika, plivanje…). Za najuspešnije takmičare predviđeni su pehari i medalje, a svi učesnici dobiće lepe poklone za uspomenu, u znak sećanja na boravak u Beogradu.

Cilj ove manifestacije, koja postaje tradicionalna, jeste da promoviše i afirmiše uslove i mogućnosti koje prestonica Srbije nudi sa željom da se poboljšaju uslovi života i rada ove populacije i unapredi njihov položaj u društvu. Održava se šestu godinu zaredom i okupiće više od 700 učesnika, mladih pre svega, oba pola i svih vidova invaliditeta. Takmičari dolaze iz svih delova Srbije, iz 20-tak evropskih država, ali i sa drugih kontinenata (Švajcarska, Nemačka, Rusija, BiH, Rumunija, Bugarska, Slovenija, Liban…).

Pokretač i organizator manifestacije “Beograd open 2019” je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda, a njeno održavanje omogućeno je razumevanjem i podrškom Grada Beograda, Sekretarijata za sport i omladinu i Sekretarijata za socijalnu zaštitu. Dragocenu pomoć pružaju i drugi partneri, organizacije, institucije i pojedinci iz Beograda, ali i iz cele Srbije, što sve čini da slika o našem gradu i odnosima koje razvijamo bude lepša i potpunija.

Svečano otvaranje je petak 20. Septembra, u sali hotela “Slavija”, sa početkom u 20 časova. Ulaz na sve lokacije je besplatan.