BEOGRAD BOGAT SPORTSKO – REKREATIVNIM SADRŽAJIMA TOKOM ZIMSKOG RASPUSTA

Last Updated: 30/01/2020Autor

Kada za par dana školska zvona označe početak uvek rado očekivanog zimskog raspusta, uvek se postavlja pitanje kako da učenici što kvalitetnije i sadržajnije ispune vreme koje imaju tih dve nedelje, a pre svega oni čije porodice nisu u mogućnosti da obezbede putovanja i boravak van grada.

U tom pogledu, kada je Beograd u pitanju, već po tradiciji za sugrađane sa invaliditetom obezbeđen je vrlo raznovrstan i bogat program – više od 100 sati sadržaja sportsko – rekreativnog karaktera sve vreme trajanja raspusta od 01. do 17. februara. Sadržaj će biti na raspolaganju i pripadnicima ove populacije izvan školskog uzrasta, uz odgovarajuću punu stručnu podršku – potpuno besplatno.

U sportskim centrima i na terenima u svim delovima grada: Olimp,​ Banjica,​ Mladenovac,​ Ada Ciganlija, Republički zavod za sport, „25. maj – Milan Gale Muškatirović“, Voždovac, „11. april“​, kao i u velikom broju drugih sredina na raspolaganju je niz programa – klizanje, plivanje, stoni tenis, tekvondo, razvoj motorike, fitnes, karate, boćanje, teretana, ples, sportsko elementarne igre, zumba, što će omogućiti našim sugrađanima da predahnu od učenja, i tako na najbolji način obnove snagu, steknu nova znanja, iskustva i prijateljstva.

Nosilac ovih programa je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda. Njihovo održavanje je omogućeno uz razumevanje i podršku Grada Beograda, preko Sekretarijata za sport i omladinu i predstavlja nastavak stalne brige i podrške sugrađanima sa invaliditetom.