BASKETAŠI U ČETVRTFINALU EP

Last Updated: 31/08/2019AutorTags:

Muška seniorska 3h3 reprezentacija Srbije, branilac titule prvaka Evrope, plasirala se u četvrtfinale FIBA 3h3 Evropskog prvenstva koje se od 30.avgusta do 01.septembra održava u mađarskom Debrecinu. Protivnik će biti reprezentacija Ukrajine, a četvrtfinalni meč je na programu u nedelju (01.avgusta)u 14.05 časova. U prvom meču na prvenstvu Srbija je savladala reprezentaciju Nemačke rezultatom 21:10. U prvih pet minuta bila je prikazana neizvesna borba sa malo postignutih poena, da bi Srbija u drugoj polovini „dodala gas“ i ubedljivo savladala protivnika. Najefikasniji u dresu Srbije na ovom meču bio je Dušan Bulut sa 7 poena, dok je Mijatović postigao 6, Majstorović 5, a Savić 3 poena.

Potom je u večernjim časovima usledio meč protiv reprezentacije Poljske koji je direktno odlučivao o prvom mestu u grupi A, s obzirom da su do tog trenutka obe ekipe savladale Nemačku. Srbija je veoma ubedljivo savladala rivala, od kojeg je pre više od dva meseca izgubila meč u borbi za bronzu na Svetskom prvenstvu održanom u Amsterdamu. Rezultat je ovoga puta bio 22:10 za Srbiju, u meču koji je bio veoma tvrd, ali u kome je Srbija od početka do samog kraja imala inicijativu i prednost koju je iz minuta u minut uvećavala. U ovom meču Savić i Bulut su postigli po 7 poena, dok je Majtorović postigao 6, a Mijatović 2 poena.

Od sutra će ekspedicija Srbije u Debrecinu „biti jača“ za još jednog člana jer će joj se pridružiti i potpredsednik KSS za mušku košarku – Igor Rakočević, koji će biti podrška ekipi u eliminicionom delu takmičenja. Sve utakmice prvenstva direktno se prenose na kanalima Sport Klub-a. Takođe, prenose svih mečeva možete pratiti „onlajn“ na oficejlnom sajtu prvenstva na adresi: http://www.fiba.basketball/3×3europecup/2019, kao i na „jutjub“ kanalu FIBA 3h3 na adresi: https://www.youtube.com/user/3x3planet.