ZASIJALO EVROPSKO SREBRO

Last Updated: 10/12/2019Autor

U prostorijama Atletske dvorane na Banjici danas je održana Konferencija za medije povodom još jednog sjajnog uspeha našeg atletičara. Elzan Bibić je pre samo dva dana osvojio srebrnu medalju u trci na 8km na Prvenstvu Evrope u krosu u konkurenciji takmičara do 23.godine. Ispred Atletskog saveza Srbije prisutne je pozdravio predsednik, Veselin Jevrosimović: “Kao predsednik ASS u moje lično ime i u ime ASS, želim da čestitam Elzanu i njegovom treneru Rifatu na ovom izvanrednom uspehu za srpsku atletiku. Ovo je naša sedma medalja sa pet evropskih prvenstava u 2019.godini. Izuzetan kraj još jedne uspešne atletske sezone”. Jedan od najzaslužnijih ljudi za Bibićev uspeh je njegov trener Rifat Zilkić.

“Pripreme za ovaj kros bile su izuzetno duge. Jedno šest-sedam momaka je imalo bolji lični rezultat od Elzana. Otišli smo sa ambicijom da osvojimo medalju I uspeli smo. Bibić je sam režirao borbu I bio na čelu trke skoro sve vreme. Ono što je najbitnije, u surovoj bici sa francuskim takmičarem, koji je bio dvostruki prvak Evrope i pretio Bibiću, Elzan mu je pružio snažan otpor i ova srebrna medalja je za mene kao zlatna. Ovo je putokaz da smo na dobrom putu, da Elzan Bibić izbori nastup na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Kini i na Olimpijskim igrama”, rekao je Zilkić.

Elzan Bibić ističe da tek očekuje kvalitetne rezultate u narednom periodu i nada se da će izboriti nastup na dvoranskom prvenstvu Sveta u Kini, kao i na Olimpijskim igrama u Tokiju.

„Prvi put sam trčao kros Evrope na 8 km, znao sam da sam spreman, iako sam bio među najmlađima. Imao sam veliku konkurenciju i staza je bila teška. Svaki kros trčim u svom stilu i trudim se da od samog starta krenem u jakom ritmu. Zadovoljan sam ostvarenim uspehom, ovo je kruna moje sezone. Prošlu sam zatvorio bronzom, ovu srebrom, nadam se sledeću godinu zlatnom. Sledeće što me čeka su dvoranski mitinzi“, rekao je Bibić.