ŠPANOVIĆEVA TREĆA U BERLINU, MILICA GARDAŠEVIĆ ŠESTA

Last Updated: 14/04/2019Autor

ATLETIKA

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović takmičila je večeras u Berlinu i sezonu otvorila rezultatom 6.65m što joj je obezbedilo treće mesto na ISTAF mitingu večeras u Berlinu. Publika je imala prilike da uživa u vrhunskim rezultatima Nemice Malaiko Mihambo koja je trijumfovala sa novim ličnim rekordom 6.99m, što je i najbolji rezultat na svetu u ovom trenutku. Drugo mesto osvojila je Ukrajinka Marina Bek sa novim ličnim rekordom 6.73m.

„Pre svega sam zadovoljan što se Ivana vratila na stazu, i što je izvela svih šest skokova bez problema. Cilj je da postepeno podižemo formu i da Ivana maksimalno spremna dočeka evropsko prvenstvo u Glazgovu gde brani titule šampionke Evrope. Mihambo je dominirala večeras pred domaćom publikom i ostvarila sjajan rezultat na samom početku sezone“ – zadovoljan je bio trener Obradović posle nastupa svoje pulenke.

Sledeći nastup Ivane Španović zakazan je za 16.februar u Birmingemu, u istoj areni gde je prošle godine slavila titulu svetske dvoranske šampionke. Pored naše najbolje atletičarke Ivane Španović, na ISTAF Mitingu u Berlinu, takmičila je i njena naslednica Milica Gardašević. Milica je zauzela šesto mesto rezultatom 6.37m. Skokovi po serijama: 6.25m, 6.21m, 6.31m, 6.37m, 1.69m, 6.37m.

“Zadovoljna sam kako rezultatom tako i plasmanom. Konkurencija je bila izuzetno jaka i čast mi je što sam imala priliku da skačem sa nekim od najboljih skakačica udalj na svetu trenutno. Imala sam solidnu seriju skokova uprkos manjim problemima. Za nepunih mesec dana očekuje me Prvenstvo Evrope u dvorani, nadam se još boljem nastupu”, rekla je Milica.