PREDSTAVLJAMO OVOGODIŠNJE LAUREATE SSAB

Last Updated: 14/04/2019Autor

SSAB

Na veličanstvenoj godišnjoj svečanosti održanoj u utorak, 25. decembra 2018, u Svečanoj sali Skupštine grada, Sportski savez Beograda je uručio specijalne plakete i zahvalnice za ovu godinu pojedincima i institucijama. Predstavljamo Vam ovogodišnje laureate SSAB:

 

Dobitnici plaketa

Dragana Belojević za izuzetnu podršku ženskom sportu u 2018. godiniDragana Belojević

Za izuzetnu podršku ženskom sportu u 2018.

Dragana Belojević bila je vrhunski sportista, rukometna reprezentativka, osvajač olimpijske medalje. Sada je na čelu Sekretarijata za sport i omladinu, kao druga žena od osnivanja ove institucije. Od kada se nalazi na ovoj poziciji, pokrenula je inicijative za nagrađivanje i afirmaciju žena sportiskinja i žena stručnjaka u sportu. U 2018. godini sufinansirano je preko 150 sportskih klubova na osnovu sportskih rezultata, koje su ostvarile žene sportiskinje.

 

Dejan Marsenić umesto oca Jezdimira MarsenićaJezdimir Marsenić

Za izuzetan doprinos u razvoju rekreativnog sporta u 2018.

Gospodin Jezdimir Marsenić, magistar sporta i fizičkog vaspitanja, dugogodišnji je sportski radnik, rukovodilac  i eminentni stručnjak iz oblasti rekreacije i sporta za sve. Pionir je i osnivač mnogih akcija, manifestacija, stručnih i promotivnih skupova nacionalnog i međunarodnog nivoa. Jedan je od autora programa Olimpijskih seoskih igara Srbije i Olimpijade sporta, zdravlja i kulture Trećeg doba Srbije, organizator svih stručnih događaja (konferencija i tribina), koje su realizovane pod patronatom Sporta za sve i organizacija čiju tradiciju nastavlja Sport za sve. Dobitnik je mnogih međunarodnih priznanja za oblast rekreativnog sporta.

Plaketu je primio Jezdimirov sin Dejan Marsenić.

 

Milena Delić, predsednik Skupštine Rukometnog Saveza BeogradaRukometni savez Beograd

Za izuzetnu stručnu saradnju u 2018.

Radi se o sportskoj organizaciji, koja se može smatrati jednom od osnivača Sportskog saveza Beograda. Uvek je imala svoje predstavnike u upravnim strukturama Sportskog saveza Beograda, kao i u raznim organizacionim telima kao što su: stručne komisije, organizacioni odbori i koja je preko svojih predstavnika pomagala u svim stručnim poslovima, doprinosila i razvijala beogradski sport koji je pod kapom Sportskog saveza Beograda. Sa svim svojim kapacitetima i mogućnostima davala je pomoć i podstrek našoj organizaciji kako bismo zajedničkim naporima ostvarili sve sportske ciljeve i ideje.

Plaketu je primila predsednica Skupštine Rukometnog saveza Beograda Milena Delić.

 

Predsednik Velimir Knežević, Sportski savez osoba sa invaliditetom BeogradaSportski savez osoba sa invaliditetom Beograda

Za doprinos u afirmaciji sporta osoba sa invaliditetom u 2018.

Sportska organizacija koja je nosilac sporta osoba sa invaliditetom na nivou grada. U punopravnom je članstvu Sportskog saveza Beograda, angažovanjem svojih saradnika u raznim stručnim telima SSAB doprinosi i unapređuje beogradski sport. Realizacijom svojih programa i manifestacija postala je prepoznatljiva kao eminentna institucija, koja je iznedrila mnoge vrhunske sportiste sa invaliditetom. Poslednje dve godine njihovog rada ostavili su poseban pečat kao organizacija, ne samo u Beogradu, već i u celoj zemlji. UNICEF je prepoznao Sportski savez osoba sa invaliditetom kao jedinstvenu instituciju iz oblasti sporta – ravnopravnog partnera, zajedničkim snagama pokrenut je projekat izgradnje inkluzivnih dečjih otvorenih igrališta, u Beogradu i još šest gradova u Srbiji.

Plaketu je primio predsednik Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda Velimir Knežević.

 

Predsednik Vaterpolo saveza Beograda Petar ĐukićVaterpolo savez Beograda

Za najbolju sportsku saradnju u 2018.

Kao ekipni sport obeležio je 2018.godinu. Ulaskom na program školskog sporta, odnosno, uključivanjem školske populacije u zvanična školska sportska takmičenja na nivou grada Beograda, koja su realizovana u organizaciji Sportskog saveza Beograda, dali su mogućnost beogradskoj školskoj populaciji da se takmiče u ovom reprezentativnom sportu.

Plaketu je primio predsednik Vaterpolo saveza Beograda Petar Ukić.

 

Miloš Marković, potpredesednik Džudo saveza BeogradaDžudo savez Beograda

Za najbolju sportsku saradnju u 2018.

Sport koji je, takođe, po sportskim rezultatima kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni obeležio 2018.godinu, i to zahvaljujući sportistima iz beogradskih klubova. Ono što džudiste, takođe, izdvaja jeste ulazak u program školskih sportskih takmičenja, koja su bila organizovana i relizovana kroz programe Sportskog saveza Beograda.

Plaketu je primio potpredsednik Džudo saveza Beograda Miloš Marković.

 

Direktor Ivanka Kovačević za za najuspešniju srednju školuSportska gimnazija

Za najuspešniju školu u školskim prvenstvima Beograda za učenike srednjih škola

Sportska gimnazija je u okviru školskih sportskih takmičenja grada Beograda u 2018. godini, u organizaciji Sportskog saveza Beograda, ostvarila zapažene rezultate kako u ekipnim tako i u pojedinačnim sportovima. Kroz programe školskih takmičenja osvojila je: 18 zlatnih medalja, deset srebrnih i sedam bronzanih, u okviru sedam sportova: plivanje, atletika, rukomet, futsal, streljaštvo, stoni tenis i košarka.

Plaketu je primila direktorka Sportske gimnazije Ivanka Kovačević.

 

Direktorka Gordana Srećković za najuspešniju osnovnu školuOsnovna škola „Svetozar Miletić“

Za najuspešniju školu u školskim prvenstvima Beograda za učenike osnovnih škola

Osnovna škola koja je u okviru školskih sportskih takmičenja grada Beograda u 2018.godini, a u organizaciji Sportskog saveza Beograda, ostvarila zapažene rezultate kako u ekipnim tako i u pojedinačnim sportovima. Kroz programe školskih takmičenja osvojila je: osam zlatnih medalja, tri srebrne, jednu bronzana, u okviru pet sportova: male olimpijske igre, atletika, džudo, košarka, plivanje.

Plaketu je primila direktorka Osnovne škole „Svetozar Miletić“ Gordana Srećković.

 

 

Dobitnici zahvalnica

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i gradska sekretarka za sport Dragana Belojević_skupštinaSkupština grada Beograda

Beogradski sport u 2018. godini na svim nivoima imao je reprezentativne rezultate, masovnost, manifestacije i takmičenja koja su na dostojan način predstavljala grad Beograd kao “grad sporta”, a sve to zahvaljujući pokroviteljstvu i pomoći Skupštine Grada Beograda, koja je zajedno sa svim svojim institucijama i resursima dala neizmeran doprinos beogradskom sportu.

Plaketu je primio sekretar Sekretarijata za sport i omladinu Dragana Belojević.

 

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i gradska sekretarka za sport Dragana Belojević_sekretarijatSekretarijat za sport i omladinu

Stručnim radom, angažovanjem, dobrom organizacijom, razumevanjem, saradnjom sa svim sportskim institucijama i organizacijama koje su pod ingerencijom Sekretarijata za sport i omladinu, mnogi granski savezi, sportska društva, udruženja i klubovi, u 2018. godini imali su punu podršku u ostvarivanju svih svojih planova i sportskih razultata, a sve zahvaljujući Sekretarijatu za sport i omladinu.

Plaketu je primio predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević.

 

IMG_9871Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu

Institucija koja vodi i brine o najosetljivijoj populaciji, koja svim svojim resursima pomaže i brine ne samo o obrazovanju najmlađih i osetljivih društvenih grupa, tokom 2018. godine dala je neizmeran doprinos razvoju beogradskog sporta upravo kroz podršku i saradnju sa svim gradskim institucijama i sportskim organizacijama.

Plaketu je primio sekretar Sekretarijata za sport i omladinu Dragana Belojević.

 

Dekan Ivanka Gajić, Fakultet za sport Beograd Univerziteta „Union -Nikola Tesla“Fakultet za sport Beograd – Univerzitet „Union Nikola Tesla“

Jedan od strateških ciljeva Sportskog saveza Beograda je saradnja i sa obrazovnim institucijama u cilju edukacije sportskih stručnjaka kao i samih sportista. Tokom 2018. godine, Sportski savez Beograda je uz podršku Fakulteta za sport, realizovao niz stručnih predavanja koja su bila usmerena ka svim subjektima koji učestvuju i razvijaju beogradski sport.

Plaketu je primio dekan Fakulteta za sport Beograd – Univerzitet „Union Nikola Tesla“ Ivanka Gajić.

 

Zoran Marković, urednik sportske redakcije RTS-aRadio televizija Srbije

Nacionalna tevizija RTS dala je nemerljiv doprinos putem medijske podrške velikim projektima u organizaciji Sportskog saveza Beograda i to: “Mali šampioni” i “Mini mini sport”. Emitovane su emisije, koje su afirmisale ova dva projekta, čiji je cilj bio sistemsko vežbanje, stvaranje navika kod dece za učešće u sportu, bez obzira na to kakve su njihove realne fizičke sposobnosti.

Plaketu je primio urednik Sportske redakcije RTS Zoran Marković.

 

Tecuja Cubota, savetnik u ambasadi Japana u republici SrbijiAmbasada Japana

Donacijama koje su nemerljive vrednosti, ambasada Japana pokazala je razumevanje i dala ogromnu podršku za stvaranje uslova pojedinim sportovima, odnosno, beogradskim sportistima, kako bi imali adekvatnu opremu i sprave za nesmetano izvođenje sportskih aktivnosti.

Plaketu je primio savetnik u Ambasadi Japana u Beogradu Tecuja Cubota.