ŠPANOVIĆEVA I JOVANČEVIĆ NAJBOLJI ATLETIČARI SRBIJE U 2018.

Last Updated: 14/04/2019Autor

ATLETIKA

Najuspešniji predstavnici srpske “kraljice sportova” danas su primili priznanja na svečanosti Atletskog saveza Srbije, koja je održana u prostorijama Hotela M na Banjici. Zaokružena je još jedna atletska godina koja iza sebe ostavlja mnogo uspeha. Događaj je otvorio predsednik ASS, Veselin Jevrosimović koji se obratio svim prisutnima:

“Funkcija predsednika jednog od najuspešnijih granskih sportskih saveza u Srbiji predstavlja izuzetnu čast i ponos pogotovo nakon završene godine u kojoj je Ivana Španović osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u dvorani i tako ušla u istoriju kao prvi atletičar naše zemlje koji se okitio najsjajnijim odličjem na najvećoj atletskoj smotri. Taj uspeh prati još 59medalja koje su osvojili naši reprezentativci na međunarodnim takmičenjima tokom protekle godine. Zato najveću zaslugu za uspeh domaće kraljice sportova imaju atletičari i njihovi treneri koji su svojim vrhunskim rezultatima na domaćem i međunarodnom nivou dokazali da naša škola atletike ima vrhunsku perspektivu, što govori i da mi u Atletskom savezu Srbije posvećeno radimo za budućnost ovog sporta”.

Za najbolju atletičarku u seniorskoj konkurenciji izabrana je Ivana Španović, dok je u muškoj to bio Strahinja Jovančević. Takođe, prisutnima se obratio i direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković koji je najavio brojne događaje i novine koje očekuju našu atletiku u ovoj godini.

“Atletski savez Srbije pored nacionalnih šampionata ove godine će već 20. februara organizovati 4. Serbia Open Indoor Meeting. Do sada je prijavljeno više od 100 atletičara iz preko 30 zemalja Evrope i sveta. Nama je izuzetno važan nastup naše najbolje Atletičarke Ivane Španović koja će nastupiti pred beogradskom publikom i onda otići na evropsko prvenstvo na kojem brani zlatnu medalju. Ono što nas posle prvi put očekuje jeste 31. marta “Porodična trka”, (prijave su otvorene – http://serbiamarathon.com/porodicna-trka/) koja će se organizovati na Dorćolu. Od međunarodonih događaja, organizovaćemo u Kraljevu na novom atletskom stadionu šampionat Balkana, a tokom jeseni nas očekuje i prvo izdanje Serbian maratona, sa završnicom u Beogradskoj Areni”,istakao je Branković, i poželeo svim sportistima uspešnu sezonu.

Trofej „Profesor Aleksandar Petrović“ pripao je najboljem treneru u 2018.godini, Goranu Obradoviću. Za najuspešniji klub proglašen je AK „Vojvodina“ Novi Sad, dok je AK „Panonija“ Pančevo proglašen za najboljeg organizatora takmičenja.

Kompanija T group dodelila je svim dobitnicima, Ice-watch satove na poklon.  T Group Co. je osnovana 2006. godine u Beogradu. Jedan je od vodećih distributera poznatih svetskih brendova  klasičnih i modnih satova,nakita i aksesoara u Srbiji, Makedoniji, Crnoj gori. Ice-watch, Cluse, Breil, Rebecca, 2jewels, Maserati, TW Steel, Cover, Swiss Military by Chrono, Doxa, Philip watch, Morellato kožne narukvice, Viceroy.

Najbolji atletičari po kategorijama

Jovana Mićić, mladja pionirka

Dzemal Hasanović, mladji pionir

Nemanja Dostanić, stariji pionir

Adriana Vilagoš, starija pionirka

Nikola Mujanović, mladji junior

Ivana Ilić, mladja juniorka

Elzan Bibić, stariji junior

Anja Lukić, starija juniorka

Aleksa Kijanović, mladji senior

Milica Gardašević, mladja seniorka