U SKUPŠTINI GRADA BEOGRADA PROMOVISANA KNJIGA O DANETU KORICI

Last Updated: 26/10/2020AutorTags:

U Skupštini grada Beograda održana je promocija knjige o atletskoj legendi Danijelu Danetu Korici, čiji rekord na 10.000 metara još uvek niko u regionu nije srušio.
O čoveku koji se, kako je istakao recezent knjige dr Višeslav Krsmanović, veći deo života trkao sa štopericom, svojevremeno imao šesti rezultat na svetu i sedmo mesto na Olimpijskim igrama, sjajno sportsko štivo stvorio je autor i njegov kum dr Milan Tomić – „Dane Korica – priča o atletskom junaku našeg doba“.
Svojim prisustvom promociju knjige o nekadašnjem profesoru fizičkog vaspitanja, saveznom selektoru atletske reprezentacije Jugoslavije i generalnom sekretaru Sportskog saveza Srbije, uveličali su i čelnici naše organizacije, predsednik Dragan Tomašević i generalni sekretar Nikola Penić.


– Ponosan sam i na ovu knjigu, hvala svima što ste u ovim neobičnim vremenima virusa, došli da me pozdravite. Hvala i medijima, koji su pratili moju karijeru, bez njih ne bi se ništa ni znalo. Ova knjiga koju je napisao moj veliki prijatelj dr Milan Tomić, siguran sam, koristiće i budućim atletičarima, jer kreće od mojih dečačkih dana, u porodici od šestoro dece, pa sve do današnjih dana. Idemo dalje, svi smo ovde i zbog budućnosti naše dece – istakao je Korica.
Pored Tomaševića i Penića, među gostima su bili i Darko Udovičić (pomoćnik ministra omladine i sporta Vanje Udovičića), Andreja Mladenović (pomoćnik gradonačelnika Beograda), Slobodan Branković (direktor Srpskog atletskog saveza), i mnogi drugi.