ŠPANOVIĆEVA PROPUŠTA SP

Last Updated: 04/09/2019Autor

Najbolja srpska atletičarka povredila se tokom nastupa na mitingu u Berlinu, a posle obavljenih pregleda potvrđeno je da Španovićeva neće učestvovati na finalu Dijamantske Lige, kao ni na Svetskom prvenstvu u Dohi.

„Povreda je dovoljno ozbiljna da  sprečava Ivanu da nastupi na svetskom prvenstvu. Potrebno je 3-5 nedelja da se mišić regeneriše i ojača, tako da će se Ivana u narednom priodu posvetiti rehabilitaciji i nakon toga krenuti sa pripremama za narednu sezonu“ – izjavio je doktor Jovan Đurović.

„Povreda se desila neočekivano i bez obzira na ozbiljnost povrede, psihički mi je, koliko je to moguće, lakše pala činjenica da se to desilo na ovom mitingu, a ne na šampionatu, kao sto je bio slučaj sa ahilovom tetivom prošle godine na evropskom prvenstvu. Ovo je definitivno bila godina izazova za mene, te se okrećem rehabilitaciji i odmoru. Želim da se potpuno oporavim i fokusiram na ono najvažnije, a to su Olimpijske Igre u Tokiu” – saopštila je Ivana.

Verujemo da je ovo samo još jedan od teških trenutaka sa kojima će se Ivana izboriti kao pobednik na kraju. Podsetimo, samo 6 meseci posle dramatičnog nastupa na svetskom prvenstvu u Londonu, Španovićeva je postala svetska dvoranska prvakinja, a na prvom takmičenju posle povrede prošle godine u Berlinu, srpska atletičarka je odbranila titulu evropske dvoranske šampionke treći put za redom, i na taj način se izjednačila sa legendom Hajke Dreksler.

„Prvi cilj za ovu 2019.godinu Ivana je uspešno ostvarila, odbranila je titulu evropske dvoranske prvakinje. Letnja sezona bila je posvećena samo jednom takmičenju, svetskom prvenstvu. Nažalost, ovakve stvari se dešavaju, sledi period oporavka i verujem da će Ivana, već polovinom oktobra, i fizički i psihički biti spremna za nove izazove, za olimpijske izazove“ – dodao je trener Obradović.