It seams that you haven't connected with your Twitter account
27 February, 2024
PočetnaAtletikaŠPANOVIĆEVA ODBRANILA EVROPSKI TRON, JOVANČEVIĆU BRONZA

ŠPANOVIĆEVA ODBRANILA EVROPSKI TRON, JOVANČEVIĆU BRONZA

ATLETIKA

Najbolja srpska atletičarka svih vremena, još jednom je dokazala da je već neko vreme na vrhuncu karijere i da joj niko nije ravan. Ona je uspela da odbrani zlato osvojeno u Beogradu, na Evropskom prvenstvu u dvorani 2017.godine. Ivana Španović ponovo je osvojila zlatnu medalju, sa fantastičnih 6.99 metara. Ovaj rezultat ujedno je i vodeći na svetu. U prvoj seriji Španovićeva je skočila 6.90m, u drugoj 6.72m, u trećoj 6.80m, u četvrtoj 6.78m, u petoj je ostvarila najdalji skok od 6.99m, a šestu je preskočila.

Najbolja srpska atletičarka svih vremena, još jednom je dokazala da je već neko vreme na vrhuncu karijere i da joj niko nije ravan. Ona je uspela da odbrani zlato osvojeno u Beogradu, na Evropskom prvenstvu u dvorani 2017.godine.

Ivana Španović ponovo je osvojila zlatnu medalju, sa fantastičnih 6.99 metara. Ovaj rezultat ujedno je i vodeći na svetu. U prvoj seriji Španovićeva je skočila 6.90m, u drugoj 6.72m, u trećoj 6.80m, u četvrtoj 6.78m, u petoj je ostvarila najdalji skok od 6.99m, a šestu je preskočila.

“Zaista sam presrećna. Ovo je moje treće zlato u nizu na evropskim prvenstvima u dvorani i srećna sam što sam ponovo uspela da budem najbolja kada je najpotrebnije”, rekla je evropska šampionka Ivana Španović.

Ona je postala druga žena u istoriji atletike kojoj je pošlo za rukom da osvoji ovu titulu treći put za redom. Ovo je njena peta evropska medalja. Drugo mesto zauzela je Mironchyk-Ivanova iz Belorusije rezultatom 6.93m, dok je treća bila Bekh-Romanchuk Maryna iz Ukrajine -6.84m.

Prethodno, Strahinja Jovančević ostvario je neverovatan uspeh. On je osvojio bronzanu medalju i postavio novi nacionalni rekord u skoku udalj koji sad iznosi 8.03 metara. Prethodni rekord u vlasništvu Daniela Jahića bio je star 20 godina (8.02m). Strahinja je imao sjajnu seriju skokova, čak pet ispravnih i samo jedan prestup. Iako je njegov rezultat bio osmi u finalu, on je uspeo da nadmaši sebe i skoči do evropske bronze. Skokovi po serijama: 7.79m, 7.76m, 7.66m, X, 8.03m, 7.75m.

Već nakon prve serije, Strahinja je obezbedio svoje mesto u borbi za medalju. Pred petu seriju, kada je skočio najdalje, on je spao na petu poziciju, što mu je dalo dodatni vetar u ledja da skoči što dalje. I u tome je uspeo. Leteo je do novog državnog rekorda i prve medalje za Srbiju na ovom šampionatu.

„Zaista se osećam presrećno. Ne znam ni šta bih rekao…osim da sam svih ovih godina jako puno verovao u sebe, i eto, konačno se trud isplatio. Moje vreme tek sad dolazi i tek ću praviti velike stvari“, rekao je Strahinja.

Prvo mesto zauzeo je Tentoglou Miltiadis iz Grčke rezultatom 8.38m, dok je treći bio Nilsson Montler Thobias iz Švedske sa 8.17m.