SINANČEVIĆ U FINALU SP, KOLAŠINAC NIJE USPEO

Last Updated: 06/10/2019Autor

Reprezentativac Srbije u atletici Armin Sinančević plasirao se večeras u finale bacanja kugle na Svetskom prvenstvu u Dohi. Dvadesettrogodišnji takmičar Poleta iz Prijepolja, koji je nastupio u A kvalifikacionoj grupi, ostvario je daljinu od 21,51 metara. On je za 61 centimetar nadmašio finalnu normu koja je bila 20.90m, a lični rekord popravio za čak 77 centimetara.

“Znao sam da mogu ovoliko da bacim i da vredim mnogo vise nego sto sam imao priliku da pokažem. U finalu se nadam hicu od 22m i borbi za medalju”, rekao je Sinančević.

S druge strane, Asmir Kolašinac nije uspeo da se plasira u finale Svetskog prvenstva u Dohi. Ovo je njegov peti nastup na šampionatu sveta, ali nažalost bez uspeha. Jedino u prvoj seriji Asmir je imao ispravan hitac kada je zabeležio rezultat od 19.86 metara. To je bilo dovoljno za 27.mesto u ukupnom plasmanu.

“Jednostavno ne funkcionišem na klizavim krugovima i taj problem imam od početka moje karijere. Dobro sam se osećao, ali nisam uspeo da se snadjem”, rekao je Kolašinac.

Norma za ulazak medju 12 najboljih na svetu bila je 20.90m i svih 12 bacača je ispunilo. Finale u bacanju kugle na programu je u subotu od 19.05