POČEO TREĆI SAJAM FITNESA U BEOGRADU

Last Updated: 04/10/2019AutorTags:

Treći po redu Sajam fitnesa, velnesa i zdravlja „Belfis 2019“ svečano je otovren danad u Hali 3 Beogradskog sajma, gde će na oko 5.000 kvadratnih metara izložbenog prostora biće predstavljeni svi noviteti iz sveta fitnesa, bodibildinga, najnovije sprave za vežbanje, sportski rekviziti, ali i sve novine vezane za suplementaciju. Organizator ove manifestacije je Savez za rekreaciju i fitnes Srbije, a pokrovitelji su Ministarstvo omladine i sporta i Grad Beograd. Državni sekretar za sport Predrag Peruničić istakao da je u strategiji ministarstva cilj da se razvija rekreativni sport i da ovakvi sajmovi promovišu, ne samo fitnes nego i čitav sport.

– U Srbiji 60 dosto ljudi nema ni sat dnevno fizičke aktivnosti, a svi znamo koliko sport utiče na jedno društvo u zdravstvenom, psihološkom, sociološkom i privrednom smislu. Ako od ponedeljka neko počne da se bavi sportom i rekreacijom, sajam je uspeo – rekao je Peruničić.

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović rekao je da Beograd može da se pohvali velikim fitnes klubovima, koji ne zaostaju za svetskim.

– Drago mi je što otvaramo treći po redu Belfis i što je fitnes postao ne samo vid rekreacije već i pokret u našoj zemlji. Belfis je jedan od mlađih sajmova, ali je pun energije i mladosti i to je sigurno glavna odlika ovog sajma. Važan je zbog toga što veliki broj građana Srbije posećuje fitnes klubove, bavi se sportom i njima je Belfis zanimljiv- istakao je Mladenović.

Predsednik Saveza za rekreaciju i fitne Nebojša Stojanoski zahvalio je svima na pomoći da se 3. Belfis organizuje i ponudi nove aktraktivne fitnes sadržaje.

– Mnogo su nam pomogli ministarstvo i Grad Beograd, jer da nije njih, ovaj sajam ne bi bio ovako uspešan. Takođe, zahvaljujem svim fitnes instruktorima, sportistima i pojedincima koji svojim doprinosom grade srpsku fitnes industriju- rekao je Stojanoski.