BELFIS 2020, FITNES KONGRES I TRKA „BUSINESS RUN“ NA SAJMU

Last Updated: 20/10/2020AutorTags:

Savez za rekreaciju i fitnes Beograda uzeo je učešće i suorganizator je manifestacija BELFIS 2020 i X Evropski fitnes kongres, a u okviru ovih manifestacija organizuje trku „Business run“, 23. i 24. oktobra. Usled specifične situacije sa virusom Covid-19, u dogovoru sa Kriznim štabom i strukom, procena organizatora je da je ovo najbezbedniji način da se manifestacije realizuju.
Najveći fitnes događaj u regionu – sajam BELFIS koji već tri godine unazad okuplja celu fitnes zajednicu, ove godine biće održan u nešto izmenjenom obliku usled situacije sa virusom Covid-19.

U hali 4 Beogradskog sajma, 23. i 24. oktobra, uz poštovanje svih propisanih mera, BELFIS 2020 ponudiće izuzetna predavanja, radionice, trku, kao i izlagački deo u kome će biti predstavljeni noviteti iz sveta fitnesa.
Petak, 23. oktobar, rezervisan je za X Evropski fitness kongres koji će pod temom “Fitnes i prevencija – odgovor na zdravstvena izazove” okupiti brojne predavače i predstaviti najnovije trendove i aktuelnosti iz fitnes branše.
Subota 24. oktobar rezervisana je za stručna predavanja, a poseban značaj ogleda se u održavanju okruglog stola “Fitnes u doba korone – pravci razvoja” sa početkom u 14 časova Ovo je i odlična prilika da se, kroz kvalitetnu diskusiju učesnika i predavača, nađu najbolja rešenja za fitnes i rekreaciju u ovoj specifičnoj situaciji.
BELFIS 2020 rezultat je želje organizatora da u ovim specifičnim okolnostima po celu zemlju i svet, pruži podrška fitnesu i rekreaciji.
Zahvaljujuci organizatoru – Savezu za rekreaciju i fitnes Srbije i Savezu za rekreaciju i fitnes Beograda, pokroviteljstvu Ministarstva omladine i sporta i Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, kao i kompanijama i pojedincima koji su prepoznali značaj BELFIS – a, Beograd će i ovog oktobra, još jednom postati regionalna prestonica fitnesa.

U konferencijskoj sali u hali 4 Beogradskog sajma, 23. oktobra sa početkom u 10h biće održan​ X Evropski fitness kongres koji će pod temom​ “Fitnes i prevencija – odgovor na zdravstvene izazove”​ okupiti brojne predavače i predstaviti najnovije trendove i aktuelnosti iz fitnes branše.
Okupiće renomirane predavače i stručnjake koji će nam dati odgovor na zdravstvene izazove u fitnesu i prevenciji.
Prof.dr. Vladimir Ilić i van. prof. dr. Ana Orlić pojasniće nam efekte treninga na imuni odgovor, kao i vezu između vežbanja i psihičkog dobrostanja u doba pandemije covid-19.
Kako da vežbamo nakon infekcije Covid-19? Šta kaže teorija i kako to izgleda u praksi? Kako se odbraniti od korona virusa kroz adekvatnu vitaminsku suplementaciju?
Odgovore na ova i još mnoga važna pitanja ponudice nam na X Evropskom fitnes kongresu doc. dr sci. spec Branka Marković sa FSFV i prof. dr Dejan Škorić, doktor univerzitetske dečije klinike Tiršova.
Prof. dr Dusko Ilić i ovoga puta potrudiće se da nam pojasni kako da povećamo telesne sposobnosti kroz individualizaciju vežbanja i ishrane.
Zbog ograničenog broja mesta prijava je obavezna i vrši se na mail: office@srfs.org.rs.
Trka “Business run” u organizaciji Saveza za rekreaciju i fitnes Beograda i podršku Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda ove godine biće održana u sklopu manifestacije BELFIS u subotu 24. oktobra na parkingu ispred Hale 4 Beogradskog sajma, sa početkom u 12 časova.
Kako je trka u redovnim okolnostima namenjena, na provm mestu, zaposlenim ljudima i ima za cilj podizanje svesti o značaju redovnog bavljenja rekreacijom za populaciju koja se nosi sa mnogim pritiscima i stresom, manifestacija BELFIS bila je idealna prilika da se u ovim okolnostima trka realizuje u najpribližnijem svom značenju i nameni.
Zbog ograničenog broja mesta prijave su obavezne na office@srfs.org.rs.
Očekivani broj učesnika je do 100 zbog poštovanja propisanih mera i usled bezbednosti učesnika povodom pandemije virusa Covid-19.