PETI SERBIAN OPEN U ZNAKU FILIPA MIHALJEVIĆA

Last Updated: 27/02/2020AutorTags:

Peti međunarodni Serbian Open Indoor Meeting održan je u Atletskoj dvorani na Banjici, a ostaće upamćen po rekordu mitinga u bacanju kugle koji je postavio Filip Mihaljević. Miting su otvorili predsednik ASS, Veselin Jevrosimović, predsednik Balkanske atletske federacije, Dobromir Karamarinov I gradska sekretarka za sport I omladinu, Dragana Pešić Belojević. Filip Mihaljević, bacio je kuglu fantastičnih 21.84 metra i postavio novi rekord Balkana i Hrvatske u dvorani. Srpski atletičar, Asmir Kolašinac bacio je kuglu 20.70 metara i zauzeo treće mesto, a Sinančević je ostvario rezultat 20.25 m.

Takođe, treba izdvojiti odličan nastup Alekse Kijanovića na 60 metara gde je trijumfovao sa 6,71 čime je izjednačio svoj drugi najbolji rezultat karijere. Što se tiče skoka udalj Strahinja Jovančević skočio je 7.85 metara i zauzeo drugo mesto iza Izmira Smaijilja iz Albanije sa 7,94 metra. Treći je bio Marko Čeko sa 7,78 metara. U skoku uvis Italijan Đanmarko Tamberi pobedio je sa 2,25 metara.

 

Jevrosimović reizabran za predsednika ASS

Veselin Jevrosimović dugogodišnji predsednik ASS reizabran je na ovu funkciju u novom mandatu od četiri godine. Jednoglasnom odlukom 74 delegata, na redovnoj Izbornoj skupštini Atletskog saveza Srbije, Veselin Jevrosimović je dobio novi mandat od četiri godine, pa će ostati na čelu srpske atletike do 2024. godine. Atletska dvorana na Banjici, otvorena još 2016, bila je ponovo domaćin izbora predsednika ASS na kojoj je čovek, koji se ozbiljno zalagao za dobijanje prve dvorane u Beogradu, dobio poverenje i novih četiri godine podrške da atletiku nastavlja da podiže u Srbiji.