OBELEŽENO 70 GODINA HOKEJA NA TRAVI U BEOGRADU

Last Updated: 03/12/2019AutorTags:

Najjače ekipe iz Srbije, Hrvatske i Bugarske na jubilarnom turniru povodom 70 godina hokeja na travi – Beograd open, u predivnoj sportskoj atmosferi SC „Rakovica“, prikazale su sjajnu igru i sve čari ovog brzog i dinamičnog olimpijskog sporta.

Organizator SHNT Beograda okupio je najjače regionalne ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji: HK Spartak EV (Subotica), HK Čukarički (Beograd), HAHK Mladost (Zagreb), HK NSA Vasil Levski (Sofija), HK Jedinstvo (Zagreb), HK Zrinjevac (Zagreb) i HK Mladost SKIF.

Rezultati – muškaraci

HK NSA Vasil Levski – HK Čukarički 5:3, HK NSA Vasil Levski – HK Jedinstvo 4:1, HK Čukarički – HK Jedinstvo 3:6.

Plasman: HK NSA Vasil Levski, HK Jedinstvo, HK Čukariči.

U Konkurenciji dama nakon odigravanja utakmica po grupama finalne utakmice za peto i šesto mesto se vodile izmeću HK Čukarički i HK Mladost SKIF (3:0), za treće i četvrto mesto između HK Zrinjevac i HK Jedinstvo (4:3), za prvo i drugo mesto između HK Spartak EV i HAHK Mladost (2:11).

Plasman: HAHK Mladost, HK Spartak EV, HK Zrinjevac, HK Jedinstvo, HK Čukarički, HK Mladost SKIF.

Najbolji igrač turnira je Saća Abramović, iz Mladosti, a najbolji golman Fran Pažur iz HK Jedinstvo.

Turnir je otvorio predsednik Gradske opštine Rakovica, gospodin Vladan Kocić, koji je učesnicima turnira poželeo dobre sportske rezultate, a organizatorima čestitao jubilej i poželeo uspeh u radu.

– Izuzetno nam je drago zbog pohvala gostiju na besprekorno organizovanom turniru, kako u organizacionom smislu tako i kvalitetom dvorane u kojoj se turnir održavao. Beograd i naš savez ponovo su se pokazali kao dobro mesto i domaćin za okupljanja ekipa iz ovog sporta, kako iz regona tako i mnogo jačih ekipa iz Evrope. Veoma smo zadovoljni što su na ovom turniru, pored učesnika, i gledaoci uživali u kvalitetnim utakmicama i igračkim bravurama učesnika. Zahvalni smo gradu Beogradu – Sekretarijatu za sport i omladinu, kao i Gradskoj opštini Rakovica na podršci za održavanje ovog jubilarnog turnira – istakao je Miro Jotić, generalni sekretar SHNT Beograda.

Na svečanoj večeri, predsednik Slavko Damjanov i generalni sekretar Miro Jotić su u prijatnoj i srdačnoj atmosferi pozdravili goste prigodnim govorom.

Skupu se obratio i Dane Korica, sportska legenda i istaknuti sportski radnik, čiji je brat trenirao i igrao hokej na travi.

Jotić i Damjanov su predstavnicima sportskih organizacija, klubovima i pojedincima iz ovog sporta uručili plakete, a dobitnici su: Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda, Sportski savez Beograda, Gradska Opština Rakovica, HK BASK, HK Čukarički, HK Spartak EV, OŠ Miroslav Antić, Vasa Konić, Đura Brajkov, Siniša Jovanović, Saša Abramović, Marija Marković, Dr Danica Radibratović i Branislav Stanojević.

Zahvalnice će se naknadno uručiti: HK ElektroVojvodina – N.Sad, Zubotehničkoj školi, Milanu Bakiću, Miroslavu Stanojeviću, Aleksandaru Pavloviću, Marku Petroviću, Miletu Arsinu, Goranu Periću, Pavlu Petroviću, Petru Petroviću, Draganu Naumoviću, Zoranu Matijeviću, prof. dr Živoradu Markoviću, Saši Pavloviću, Ivani Janković, Milici Vasilić, Jeleni Milićević, Branki Padežanin, Sanji Omić, Vladislavu Stojniću, Radoju Obradoviću, Draganu-Lali Stanojeviću, Imretu Farkašu, Stipanu Prčiću i dr Đuri Naumoviću.

Predstavnik Balkanske asocijacije hokeja na travi, koja je formirana pre 25 godina, profesor Antonio Antonov (NSA) iz Sofije, obratio se skupu i dodelio tri plakete zaslužnim osobama za razvoj ovog sporta kod nas: Miodragu Potkonjaku, jednom od osnivača ove asocijacije, predsedniku SHNT Beograda Slavku Damjanovu i generalnom sekretaru SHNT Beograda Miru Jotiću.