NA RAJCU ZA TROFEJE I ČISTIJE PLANINE

Last Updated: 24/09/2020AutorTags:

Predstojećeg vikenda, u organizaciji Planinarskog sportskog kluba Pobeda iz Beograda, na planini Rajac kod Ljiga i u njenoj okolini, održaće se „Trofej Beograda“ u planinarstvu 2020. i više tradicionalnih takmičenja i manifestacija posvećenih međunarodnom Danu čistih planina 2020.
U okviru „Trofeja Beograda“ bodovaće se sledeća takmičenja:
* Takmičenje u planinarskoj orijentaciji koje se boduje za Prvenstvo Srbije
5. kolo Lige Srbije i 2. kolo Lige Beograda

* Takmičenje u sportskom penjanju na prirodnoj steni, koje se boduje za Prvenstvo Srbije u disciplini brzinsko penjanje i revijalno takmičenje u disciplini težinsko penjanje

Planinarski trecking, koji se boduje za 1. kolo lige Srbije

Takmičenje u planinskom biciklizmu

* Takmičenje u planinskom trčanju

* Pešačenje iz 8 pravaca do Doma na Rajcu
Biće održano i orijentiring takmičenje na Ravnoj Gori, koje će se bodovati za Prvenstvo Srbije na srednjim distancama, a istog dana u večernjim satima i revijalno takmičenje u nadvlačenju konopca

Više nego svih ranijih godina potrebna nam je svest o održavanju ovakvih manifestacija, jer nas približavaju prirodi i motivišu nas da štitimo i čuvamo životnu sredinu, koja će nam to sigurno vratiti sa velikom zahvalnošću obezbeđujući nam normalne uslove života.
„Trofej Beograda“ u planinarstvu održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Gradskog sekretarijata za sport i omladinu.
Tokom oba dana, subote i nedelje biće organizovano ćišćenje Rajca i okoline.
Ove manifestacije i takmičenja okupiće oko 500 takmičara iz svih delova Srbije i još toliko učesnika pešačkih tura.
Uz potpuno poštovanje propisanih mera zaštite i prisustvo lekarske i redarske službe, mesto okupljanja biće planinarski dom „Čika Duško Jovanović“ na Rajcu.