KOLAŠINAC I JOVANČEVIĆ PROBIJAJU LED

Last Updated: 14/04/2019Autor

ATLETIKA

Evropsko prvenstvo u dvorani, ove godine održaće se od 01. do 03.marta u Glazgovu. Našu reprezentaciju činiće ukupno deset takmičara, pet atletičara I pet atletičarki. Ivana Španović, Milica Gardašević I Strahinja Jovančević (skok udalj), Asmir Kolašinac (bacanje kugle), Amela Terzić I Elzan Bibić (1500m), Milana Tirnanić I Aleksa Kijanović (60m), Maja Ćirić (400m), Luka Trgovčević  (60m prepone). Oni će se takmičiti u “Emirates” Areni, sa preko 600 atletičara iz 50 zemalja Evrope. Na zaletištu skoka udalj, prvog dana gledaćemo Strahinju Jovančević koji će skakati u kvalifikacijama od 10h.

“Glasgow će za mene biti treće uzastopno evropsko prvenstvo, samim tim, sada sam i iskusniji i zreliji, pa zbog toga očekujem da ću pružiti dobre skokove koji će uspeti da me kvalifikuju za finale. Značajna stvar je što idem na prvenstvo sa jako dobrim samopouzdanjem koje sam stekao stabilnim i dalekim skokovima ostvarenim na Serbia Indoor Open mitingu. Tu podršku koju sam osetio u Beogradu nosiću sa sobom i u Glasgow jer je ona za mene zaista jedan prelepi motiv da skačem što dalje”, rekao je Jovančević

Odmah iza njega, na borilištu bacanja kugle pojaviće se Asmir Kolašinac od 11.30h, koga istog dana očekuje I finalna borba.

“Zadovoljan sam formom iako to rezultatski nisam potvrdio. Mozda je to i bolje jer će želja za većom daljinom otkloniti pritisak koji bih imao da sam na rezultatima od 21m. Nadam se da će organizacija u Glazgowu biti na nivou one iz Beograda 2017te i u takvim normalnim uslovima očekujem ulazak u finale. S obzirom da je finale istog dana samo 6 sati kasnije u odnosu na kvalifikacije borba za medalju će zavisiti od toga koliko ću uspeti da se odmorim i oporavim od kvalifikacija. Poslednjih 7 dana ću raditi simulaciju takmičenja da bih na taj način se i psihički i fizički bolje pripremio”, rekao je Kolašinac.