IVANA ŠPANOVIĆ LAKO DO FINALA

Last Updated: 14/04/2019Autor

ATLETIKA

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović obezbedila je mesto u finalu Evropskog dvoranskog prvenstva, koje se održava u Glazgovu. Ivana je već u prvoj seriji preskočila 6.79m. Kvalifikaciona norma iznosila je 6.65m, a Ivana je još jednom dokazala da je u sjajnoj formi I da je spremna za odbranu zlata. Pored Ivane, još pet atletičarki uspelo je da preskoči normu.

“Drago mi je da sam kvalikifacionu normu rešila u prvom skoku. Osećam se spremno, ne mislim da će biti lako u finalu, ali to me samo dodatno motiviše i ono što mogu da obećam je da ću kao i uvek  pružiti svoj maksimum”, rekla je Španovićeva.

Naša druga predstavnica u ovoj disciplini, Milica Gardašević, nije uspela da izbori svoje mesto među osam najboljih daljašica Evrope. Ona je skočila u prvoj seriji 6.30m, u drugoj je imala prestup, a u trećoj 6.41m, nažalost to nije bilo dovoljno za prolazak dalje.

“Ovo je tek drugo evropsko za mene, trebao mi je lični za finale. Zadovoljna sam svojim nastupom. Mislim da ima prostora za napredak i radujem se sezoni na otvorenom”, rekla je Milica.

Finale skoka udalj na programu je u nedelju od 19h.

Aleksa Kijanović i Milana Tirnanić nisu uspeli da izbori mesta u polufinalu prvenstva Evrope na 60m. Aleksa je trčao u drugoj kvalifikacionoj grupi I zauzeo sedmo mesto rezultatom 6.81s. U ukupnom plasmanu bio je 27, dok je za polufinale trebalo da se nadje medju 24 najbrža.

Milana Tirnanić bila je peta u grupi rezultatom 7.47s, dok je u ukupnom plasmanu zauzela 35.mesto. Za prolazak u polufinale bilo je potrebno da se nadje među 24 najbrže atletičarke.