It seams that you haven't connected with your Twitter account
26 February, 2024
PočetnaAtletikaI NOVI PAZAR IMA MARATON

I NOVI PAZAR IMA MARATON

Novi Pazar će u nedelju, devetog septembra, biti domaćin prvog polumaratona, a direktor gradskog Sportskog saveza Emir Mehmedović rekao je da je sve spremno za veliki spektakl, koji podržava i gradska uprava.

– Cilj je da budemo dobri organizatori, a pre svega sjajni domaćini. S obzirom da se radi o prvom polumaratonu, prezadovoljni smo interesovanjem trkača. Maksimalno vodimo računa o bezbednosti, a angažovali smo i oko 100 volontera – rekao je Mehmedović.

Najbolja polumaratonka Srbije, Teodora Simović izrazila je zahvalnost zbog činjenice da joj je omogućeno da pred domaćom publikom pokuša da ostvari lični rekord.

– Ja i ostali pazarski polumaratonci želimo da utičemo na druge da se bave trčanjem. Na brzoj stazi biće odlične Nevena Jovanović, Nataša Ćulafić, Sandra Uzelac, Biljana Kirađijeva, takođe i Stenli Kipruto, Đuro Borbelj, Aleksandar Kirađijev – navela je Simović.

Zamenik direktora Pazarskog polumaratona Eldin Hujević najavio je učešće više od 500 trkača iz Srbije i regiona.

– Njih oko 400 je potvrdilo dolazak. Na dan trke možemo da prijavimo još oko 100 takmičara i pozivam sve koji žele da nam se pridruže. Ubeđen sam da će naši sugrađani biti oduševljeni ovom međunarodnom manifestacijom – kazao je Hujević.

Član organizacionog odbora polumaratonske trke Elmir Habibović zamolio je Novopazarce da pokažu razumevanje zbog promena u režimu saobraćaja tokom trajanja polumaratona, koji će trajati od devet ujutru do 13.00.