BIBIĆU EVROPSKA BRONZA

Last Updated: 13/07/2019AutorTags: ,

Srpski atletičar Elzan Bibić, osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za mladje seniore/ke u Švedskoj. On je deonicu od 1500m istrčao za 3:50,90 minuta i trku završio kao trećeplasirani.

Bibić je tokom cele trke bio među prva tri takmičara, da bi se dva kruga pred kraj odvojio i prešao na vodeću poziciju. Nekoliko metara pred cilj njega je uspeo da pretekne Ignacio Fontes, španski atletičar koji je zauzeo prvo mesto rezultatom 3:50,38, dok je o drugom i trećem mestu odlučio finiš. Drugo mesto zauzeo je takmičar iz Velike Britanije, Piers Copeland koji je za samo jednu stotinku osvojio srebro rezultatom 3:50,89.

„Nisam zadovoljan bronzom, mislim da sam zaslužio i bio spreman za zlato. Trka je na početku bila dosta spora, dva kruga pred kraj ja sam ubrzao i promenio ritam koji me je doveo do ovog odličja. Takmičenje za mene još uvek nije završeno, očekuje me trka na 5000m koja je za manje od dva sata (20.05h)“, rekao je Bibić.

Trećeg dana prvenstva Evrope održane su kvalifikacije u skoku u vis, u kojima je naš atletičar, Jasmin Halili uspeo da skoči najbolji rezultat sezone – 2.16m i tako se plasira u finale ovog takmičenja.

„Skakao sam u veoma jakoj grupi, takmičari su zaista bili izvanredni. Očekivao sam dobre skokove, a sutra u finalu se nadam što boljem plasmanu“, rekao je Jasmin.

Finale skoka u vis na programu je sutra, 14.jula od 17.45h.

Još dve atletičarke uspele su da izbore svoje mesto u finalu šampionata u disciplini skok u dalj.

Milica Gardašević skočila je 6.25m i kao petoplasirana ušla u borbu za neku od medalja.

„Danas smo se borili sa vetrom i kvalifikacije su nekako uvek naporne. Nadam se da će sutra biti mnogo bolje i očekujem visok plasman“, rekla je Milica.

Sara Lukić skočila je 6.06m, što je bilo dovoljno da se kao 12-ta nađe u finalu EP za mladje seniore/ke.

„Nisam zadovoljna rezultatom, ali ulaskom u finale svakako jesam. Sutra očekujem bolji rezultat“, rekla je Sara.

Finale skoka u dalj na programu je sutra, 14.jula od 16.45h.