BIBIĆ U FINALU EP U23

Last Updated: 11/07/2019AutorTags:

Srpski atletičar Elzan Bibić uspeo je da izbori svoje mesto u finalu Evropskog prvenstva za mladje seniore/ke. On je trku na 1500m istrčao za 3:47,61 minut i pobedio u svojoj grupi, dok je u ukupnom plasmanu njegov rezultat osmi.

„Zadovoljan sam kvalifikacijama i trkom koju sam istrčao. Cilj nam je bio da obezbedim finale visokim plasmanom i u tome sam uspeo“, rekao je Bibić.

Finale u ovoj disciplini na programu je u subotu u 18.20h. Isti dan Bibić će trčati i na 5000m u 20.05h.

Aleksa Kijanović završio je svoje učešće na ovom šampionatu, povredom u polufinalnoj trci na 100m. Iako je krenulo sve jako dobro, i činilo se da će Aleksa uspeti da bude među prva tri takmičara u svojoj grupi, on je 10m pred kraj morao da odustane zbog jakog bola u nozi.

Zorana Grujić zauzela je 18.mesto na 3000m stipl rezultatom 10:29,12.

„Drago mi je što sam izborila svoje mesto da se nađem u reprezentaciji Srbije za ovo takmičenje, ali nažalost nisam uspela da dođem do boljeg plasmana“, rekla je Zorana.

Marija Stojadinović bila je 16-ta u troskoku, a njen najdalji skok je 12.53m.

„Žao mi je što nisam uspela da skočim novi lični rekord. Imali smo samo tri skoka kao mogućnost da se plasiramo u finale, a ja najbolje skačem u petoj i šestoj seriji. Nadam se da ću na nekom narednom takmičenju uspeti da skočim bolje“, rekla je Marija.

Veljko Nedeljković bacio je kuglu 17.18m i zauzeo 17.mesto u ukupnom plasmanu u kvalifikacijama. Nažalost to nije bilo dovoljno za prolazak u finale.

„Dao sam sve od sebe, ali nije bilo dovoljno za prolazak dalje“, rekao je Veljko.

Bogdan Zdravković završio je svoje takmičenje u kvalifikacijama bacanja kugle na 19.mesto rezultatom 17.13m.

„Takmičenje je bilo super, nadao sam se boljem rezultatu, ali nisam uspeo. Jedno veliko iskustvo za mene“, rekao je Bogdan.

Aleksa Kijanović uspeo je da dođe do polufinalne trke na 100m, koja ga očekuje danas popodne. On je jutros u kvalifikacijama, zauzeo četvrto mesto u svojoj grupi rezultatom 10.95s.

Milica Emini bila je peta u svojoj kvalifikacionoj grupi na 100m prepone rezultatom 14.30s. U ukupnom plasmanu ona se našla na 23.mestu, dok je 24 takmičarki prolazilo u polufinale.

„Nisam istrčala onako kako sam očekivala, ali šta je tu je. Prošla sam u polufinale, a tamo je sve moguće“, rekla je Milica.

Anja Lukić trčala je u petoj grupi na 100m prepone i kao četvrtoplasirana uspela da dodje do polufinala ove discipline. Ona je trku istrčala za 14.14s. Polufinale je na programu sutra, 12.07. od 16h.

„Zadovoljna sam prolaskom u polufinale, očekivala sam bolji rezultat, ali s obzirom na to da je vetar jak i ovo je dobro“, rekla je Anja.

Drugog dana takmičenja očekuju nas polufinalne trke na 100m prepone u kojima će trčati Emini Milica u drugoj kvalifikacionoj grupi u 16.06h i Anja Lukić koja će trčati u trećoj u 16.12h.