BEZ NOVOG EVROPSKOG FINALA

Last Updated: 12/07/2019Autor

Srpske atletičarke završile su svoje učešće na Prvenstvu Evrope za mladje seniore/ke u polufinalu. Milica Emini trčala je u drugoj polufinalnoj trci na 100m prepone koju je završila na osmom mestu u grupi, a kao 20-ta u ukupnom plasmanu, rezultatom 14.07s.

„Nažalost tokom zagrevanja osetila sam bol u ledjima i bilo je pitanje da li ću uopšte uspeti da završim trku do kraja. S obzirom da jesam i da sam trčala bolje nego juče u kvalifikacijama ne mogu, a da ne budem zadovoljna svojim učešćem“, rekla je Milica.

Anja Lukić nije uspela da završi trku do kraja, jer je izgubila korak i udarila preponu.

„Žao mi je što sam završila učešće na EP na ovakav način.Bila sam spremna i koncetrisana, ali sam zakačila preponu i izgubila ritam“, rekla je Anja.

Trećeg dana takmičenja, 13.jula očekuju nas kvalifikacije u skoku u dalj gde ćemo na zaletištu od 12.20h gledati Milicu Gardašević i Saru Lukić, kao i kvalifikacije u skoku u vis (Jasmin Halili) koje su u 10.30h. U popodnevnom delu programa Elzan Bibić boriće se za dve medalje, u finalnoj trci na 1500m u 18.20h, a nešto kasnije (20.05) i u trci na 5000m.