It seams that you haven't connected with your Twitter account
25 September, 2023
PočetnaAtletikaBEZ NOVOG EVROPSKOG FINALA

BEZ NOVOG EVROPSKOG FINALA

Srpske atletičarke završile su svoje učešće na Prvenstvu Evrope za mladje seniore/ke u polufinalu. Milica Emini trčala je u drugoj polufinalnoj trci na 100m prepone koju je završila na osmom mestu u grupi, a kao 20-ta u ukupnom plasmanu, rezultatom 14.07s.

„Nažalost tokom zagrevanja osetila sam bol u ledjima i bilo je pitanje da li ću uopšte uspeti da završim trku do kraja. S obzirom da jesam i da sam trčala bolje nego juče u kvalifikacijama ne mogu, a da ne budem zadovoljna svojim učešćem“, rekla je Milica.

Anja Lukić nije uspela da završi trku do kraja, jer je izgubila korak i udarila preponu.

„Žao mi je što sam završila učešće na EP na ovakav način.Bila sam spremna i koncetrisana, ali sam zakačila preponu i izgubila ritam“, rekla je Anja.

Trećeg dana takmičenja, 13.jula očekuju nas kvalifikacije u skoku u dalj gde ćemo na zaletištu od 12.20h gledati Milicu Gardašević i Saru Lukić, kao i kvalifikacije u skoku u vis (Jasmin Halili) koje su u 10.30h. U popodnevnom delu programa Elzan Bibić boriće se za dve medalje, u finalnoj trci na 1500m u 18.20h, a nešto kasnije (20.05) i u trci na 5000m.