ZLATO ZA MAJDOVA U BAKUU

Last Updated: 13/05/2019AutorTags:

Još jedan fantastičan vikend za srpski džudo. Nemanja Majdov, trofejni srpski džudista i član Crvene zvezde, osvojio je zlatnu medalju u konkurenciji do 90 kilograma na grend slemu u Bakuu. Majdov je u velikom finalu u prestonici Azerbejdžana savladao domaćeg takmičara Mamadalija Mehdijeva i tako osvojio svoj prvi grend slem u karijeri.

Majdov je u prvom kolu bio slobodan, u drugom bio bolji od Belorusa Jahora Voropjeva, a u trećem je sa dva „wazarija“ savladao Gruzijca Lašu Bekaurija, prošlogodišnjeg juniorskog šampiona sveta.

Svakako da je ovo bio dan u kome protivnici nisu imali šanse protiv raspoloženog Nemanje Majdova. Rusa Kusena Kalmurzajeva u četvrtom kolu, savladao je bukvalno u finišu meča, pet sekundi pre isteka regularnog toka borbe.

U polufinalu sudar titana, u kome je Majdov za protivnika imao aktuelnog šampiona sveta, Španca Nikoloza Šerezadišvilija. Ipak, Majdov je jasno pokazao ko je najbolji i u golden skoru Šerezadšvilija bava na ipon.

U borbi za zlatno odličje jasno se videlo da je ovo u svakom smislu Nemanjin dan. Srpski šampion je imao inicijativu tokom čitavog meča što je i dovelo do bacanja za koje je ocenjen „wazarijem“. Majdov je taktički meč priveo do kraja i time osvoji prvi grend slem u karijeri.

(Izvor, foto www.blic.rs)