MAJDOV VICEŠAMPION GRAN PRIJA U KINI

Last Updated: 27/05/2019AutorTags:

Nemanja Majdov trofejni srpski džudista sa Gran prija u kineskom Hohotu vraća se sa srebrnom medaljom i novim bodovima za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju. Reprezentativac Srbije u kategoriji do 90 kilograma, u velikom finalu Gran prija u Hohhotu sa Japancem Kente Nagasawom u teškom i neizvesnom meču, na žalost nije uspeo da se okiti najsjajnijom medaljom.

O utiscimao posle osvajanja još jedne vredne medalje Ljubiša Majdov najbolji trener Evrope u izboru EJU i strateg Nemanje Majdova kaže:

-Dobri smo obzirom da smo odradili Gran slem u Bakuu i bez treninga došli u Kinu. Treba imati na umu i vremensku razliku za koju je Japanac svakako u prednosti. Ipak to je odličan rezultat, idemo dalje. Zadovoljan sam kako je Nemanja radio mečeve sa Farncuzom I Švajcarcem. Povredice koje smo zadovili u Bakuu nismo uspeli do kraja da saniramo- rekao je Ljubiša Majdov.

Nemanja Majdov je Gran pri u Hohotu otvorio pobedom nad Francuzom, Aurelijenom Diezom, koji ga je prošle godine savladao na SP. Posle Francuza i Švajcarac, Siril Grosklaus, nije imaš šanse protiv srpskog šampiona. Nemca Eduarda Tripela savladao je u polufinalu.

-Vrlo malo boraca moze povezati dva jaka turnira, I još pri tome uspeti da se na oba popne i na postolje. Slava bogu Nemanja poseduje taj mentalitet. Sve u svemu mnogo sam po nosan na svog borca-bio je iskren Ljubiša Majdov.

Za Nemanju Majdova ovo petaa medalja na Gran pri takmičenjima, do sada je osvojio dve bronze, srebro i zlato.

 

Niškanović srebrni, Žabićeva bronzana na Evropskom kupu u Celju

Srpski džudisti nastavljaju da donose lepe vesti sa medjunarodnih takmičenja. Jovan Niškanović i Milica Žabić,  osvojili su srebro i bronzu na Evropskom seniorskom kupu u Celju -Podčetrtek. Jovan Niškanović se iz Slovenije vratio sa vicešampionskim zvanjem u konkurenciji do 81 kilograma. Na Evropskom kupu u Celju, Niškanović je ostvario tri pobede  i to nad Belgijancem Karelom Fouberom, Francuzom Pijerom Baptistom i Nemcem Janošom Hunfeldom. U velikom finalu od Niškanovića bio je bolji Mađar Benedek Tot, čime je srpski reprezentativac takmičenje završio sa srebrnom medaljom. Milica Žabić na Evropskom kupu u Celju okitila se bronzanim odličjem u konkurenciji preko 78 kilograma. Žabićeva je u prvom kolu pobedila Holanđanku Merel Barkman. U drugom, od srpske reprezentativke bila je bolja Mađarica Mercedes Sigetvari. U finalu repasaža Žabićeva je savladala Tinu Radić iz Hrvatske čime se okitila bronzanim odličjem.