It seams that you haven't connected with your Twitter account
27 June, 2022
PočetnaBiciklizamZA VIKEND “TROFEJ BEOGRADA”

ZA VIKEND “TROFEJ BEOGRADA”

Biciklistički savez Beograda je domaćin 49. međunarodne biciklističke trke „TROFEJ BEOGRADA – MILAN PANIĆ“, koja će se održati ovog vikenda pod pokroviteljstvom grada Beograda – Sekretarijata za sport i omladinu.
Sama činjenica da se trka održava po 49. put dokaz je da ima najdužu tradiciju za juniorski uzrast u ovom delu Evrope. Osnovni cilj je da se u dva dana takmičenja promovišu najtalentovaniji juniori i predstave dostignuća škole biciklizma za mlađe takmičarske kategorije, koje će se nadmetati za KUP Beograda.
Takmičenje je osmišljeno tako da promoviše biciklizam u Beogradu i Srbiji, a učestvovaće najbolji juniori iz Slovenije, Mađarske, Bugarske, Republike Srpske i Srbije.
Trka će se održati prema sledećem programu:
Subota, 19.09.2020. – Bulevar Nikole Tesle sa startom ispred Palate Srbija
10:00 časova – 1.a etapa Olimpijske nade – pojedinačni hronometar u dužini od 4km,
12:00 časova- KUP Beograda za mlađe kategorije beogradskih takmičara,
15.00 časova – 1.b etapa Olimpijske nade – drumska trka u dužini od 100km (25 krugova po 4km).
Nedelja, 20.09. 2020. – Pionirska ulica u gradskom parku Košutnjak
9:00 časova – 2. etapa Trofej Beograda Milan Panić – drumska trka u dužini od 94,5km (15 krugova h 6,3km).
Trase trke su koncipirane tako da će prvog dana na ravnoj i brzoj stazi Ušće moći da se iskažu sprinteri, a drugog dana na izuzetno zahtevnoj i atraktivnoj stazi u Košutnjaku prednost će imati brdski vozači.
Na ovoj trci su stasala mnoga slavna imena svetskog, evropskog i jugoslovenskog biciklizma i zato je s pravom kandidovana za Trofej Beograda u biciklizmu, a bivši juniorski reprezentativac Jugoslavije, bivši premijer SR Jugoslavije i uspešni američki biznismen Milan Panić je već tradicionalno darodavac žute majice, obeležja najboljeg na biciklističkim trkama.
Samo je pandemija korona virusa i uvođenje strogih mera prevencije u zemljama našeg regiona sprečila mnoge da dođu u Beograd i učestvuju ove godine, ali to neće sprečiti ideju da se u narednim godinama ova trka kandiduje za svetski KUP nacija, gde objektivno i pripada.