ZA VIKEND „TROFEJ BEOGRADA“

Last Updated: 18/09/2020AutorTags:

Biciklistički savez Beograda je domaćin 49. međunarodne biciklističke trke „TROFEJ BEOGRADA – MILAN PANIĆ“, koja će se održati ovog vikenda pod pokroviteljstvom grada Beograda – Sekretarijata za sport i omladinu.
Sama činjenica da se trka održava po 49. put dokaz je da ima najdužu tradiciju za juniorski uzrast u ovom delu Evrope. Osnovni cilj je da se u dva dana takmičenja promovišu najtalentovaniji juniori i predstave dostignuća škole biciklizma za mlađe takmičarske kategorije, koje će se nadmetati za KUP Beograda.
Takmičenje je osmišljeno tako da promoviše biciklizam u Beogradu i Srbiji, a učestvovaće najbolji juniori iz Slovenije, Mađarske, Bugarske, Republike Srpske i Srbije.
Trka će se održati prema sledećem programu:
Subota, 19.09.2020. – Bulevar Nikole Tesle sa startom ispred Palate Srbija
10:00 časova – 1.a etapa Olimpijske nade – pojedinačni hronometar u dužini od 4km,
12:00 časova- KUP Beograda za mlađe kategorije beogradskih takmičara,
15.00 časova – 1.b etapa Olimpijske nade – drumska trka u dužini od 100km (25 krugova po 4km).
Nedelja, 20.09. 2020. – Pionirska ulica u gradskom parku Košutnjak
9:00 časova – 2. etapa Trofej Beograda Milan Panić – drumska trka u dužini od 94,5km (15 krugova h 6,3km).
Trase trke su koncipirane tako da će prvog dana na ravnoj i brzoj stazi Ušće moći da se iskažu sprinteri, a drugog dana na izuzetno zahtevnoj i atraktivnoj stazi u Košutnjaku prednost će imati brdski vozači.
Na ovoj trci su stasala mnoga slavna imena svetskog, evropskog i jugoslovenskog biciklizma i zato je s pravom kandidovana za Trofej Beograda u biciklizmu, a bivši juniorski reprezentativac Jugoslavije, bivši premijer SR Jugoslavije i uspešni američki biznismen Milan Panić je već tradicionalno darodavac žute majice, obeležja najboljeg na biciklističkim trkama.
Samo je pandemija korona virusa i uvođenje strogih mera prevencije u zemljama našeg regiona sprečila mnoge da dođu u Beograd i učestvuju ove godine, ali to neće sprečiti ideju da se u narednim godinama ova trka kandiduje za svetski KUP nacija, gde objektivno i pripada.