VELIKO PRIZNANJE ZA MILENU RELJIN TATIĆ U MOSKVI

Last Updated: 26/07/2019AutorTags:

Legendarna Milena Reljin Tatić na prvom Svetskom juniorskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici, održanom u Moskvi od 19. do 21. jula, dobila je veliko priznanje. Njoj je dodeljena nagrada zlatnog nivoa Međunarodne gimnastičke federacije (FIG) za značajan doprinos u dužem vremenskom periodu i besprekorno suđenje tokom najmanje četiri olimpijska ciklusa (16 godina), na najmanje pet najvažnijih takmičenja (Olimpijske igre, svetska prvenstva i Olimpijske igre mladih).

Milena je prva kojoj je FIG dodelia ovu vrstu priznanja, a međunarodni je sudija od 1993. godine. FIG je u Moskvi postavio glavnog trenera kluba Ritam i selektora reprezentacije Srbije na poziciju člana Vrhovnog sudijskog žirija, odgovornog za tehničke greške.

Srbiju je na prvom juniorskom prvenstvu sveta predstavljala i takmičarka kluba Ritam Sandra Vlček. Iako je Sandri ovo prva godina u juniorskoj konkurenciji i verovatno je bila najmlađa takmičarka, ostvarila je dobre rezultate. Od 61 vežbačice po rekvizitu, Sandra je zauzela: 31. mesto u vežbi loptom, 32. mesto u vežbi čunjevima, 35. mesto u vežbi vijačom i 43. mesto u vežbi trakom. Sve zlatne medalje osvojile su takmičarke Rusije. Druge u konkurenciji timova bile su Italijanke, a treće Izraelke.

Takmičenje je održano u, sigurno, najlepšoj sali za ritmiku, koja je posebno sagrađena za ovo takmičenje – „Dvorcu gimnastike Irine Viner Usmanov“, nazvanoj po glavnom treneru i predsednici Saveza za ritmičku gimnastiku Rusije.