U PIEDILUKU I ZAGREBU VAŽNI TESTOVI ZA EVROPSKA PRVENSTVA

Last Updated: 15/04/2019Autor

VESLANJE

Grupa od sedmoro seniora Srbije, predvođena koordinatorom programa za seniore A i seniore B Nebojšoom Ilićem i trenerima Aleksandrom Ivkovićem, Lazom Pivačem i Dušanom Kovačevićem, u sredu, 10. aprila 2019, otputovala je u Italiju gde će od 12. do 14. aprila u Piediluku učestvovati na 33. internacionalnoj memorijalnoj regati „Paolo D’ Aloja“. Boje Srbije na prestižnoj regati, braniće Miloš Vasić, braća Beđik, Nenad i Aleksandar, Martin Mačković, Aleksandar Filipović, Miloš Stanojević i Jovana Arsić. U petak popodne u Piediluku u kvalifikacijama za subotna finala Vasić i Arsićeva će veslati u skifovima, braća Beđik u dvojcu, Mačović i Filipović u dubl skulu, a Stanojević u skifu za lake veslače. U popodnevnom delu programa drugog dana regate na programu su kvalifikacije za nedeljna finala. Arsićeva i Stanojević će, kao i u petak, nastupiti u ženskom skifu, odnosno skifu za lake veslače, dok će na osnovu rezultata prvog dana biti određen sastav srpskog teškog četverca koji će se u subotu boriti za plasman u finale ove discipline.

U Italiji je trebalo da nastupi i Dušan Slavnić. Međutim, zbog bolesti reprezentativac Crvene zvezde će propustiti ovo takmičenje. Inače, regata u Piediluku predstavljaće kriterijumsku regatu za seniore i važan internacionalni test za sastav nacionalnog tima za Evropsko prvenstvo za seniore koje će krajem maja i početkom juna biti održano u Lucernu (Švajcarska).

Istovremeno sa regatom u Italiji u Zagrebu će 13. i 14. aprila biti održana 36. međunarodna regata „Croatia Open“ na kojoj će nastupiti veliki broj čamaca iz Srbije, koji će veslati pod klupskim obeležjima. Inače, regata u glavnom gradu Hrvatske biće prva kriterijumska za sastav juniorske reprezentacije za Evropsko prvenstvo za juniore 18. i 19. maja 2019. u Esenu (Nemačka). Druga kriterijumska regata za juniore biće održana 26. i 27. aprila u Beogradu pred i za vreme prve regate Kupa Srbije.