U nedeljama iza nas održala su se tri BG Sajma sporta na : GO Sopot, GO Barajevo i GO Čukarica

Last Updated: 22/11/2023AutorTags:

 

U utorak, 14. novembra 2023. godine u OŠ „Jelica Milovanović“ u Sopotu održan 11. u nizu Beogradskih sajmova sporta u organizaciji Sportskog saveza Beograda uz suorganizaciju GO Sopot, Sportskog saveza Sopot a pod pokroviteljstvom Grada Beograda -Sekretarijata za sport i omladinu.
Domaćin Sajma u Sopotu, predsednik opštine, gospodin Živorad Milosavljević je zahvalio Gradu Beogradu i organizatorima na ideji i realizaciji ovog projekta ali i sportskim klubovima, učiteljima i direktorima sopotskih škola što su podržali manifestaciju učešćem velikog broja dece.
Na Sajmu sporta svoj rad i aktivnosti je predstavilo oko 20 sportskih klubova a učešće je uzelo više stotina učenika iz četiri osnovne škola sa teritorije opštine Sopot.
Školarcima je najinteresantnija bila aktivacija „Mali olimpijac“ Olimpijskog komiteta Srbije, prva dva mesta su zauzele ekipe OŠ „Cana Marjanović“ iz Ralje a treće mesto ekipa OŠ „Jelica Milovanović“ . Sve tri ekipe su za svoje škole osvojile sportske rekvizite.

 

 

 

 

„Želim vam lepo detinjstvo i još lepše odrastanje“ ovim rečima Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda  otvorio je Sajam sporta u Barajevu koji se održao u četvrtak 16. novembra 2023. godine.
Pod pokroviteljstvom Grada Beograda -Sekretarijata za sport i omladinu, u nedavno otvorenom sportskom centru „Barajevo“ a pred velikim brojem dece održan je 12. u nizu Beogradskih sajmova sporta u organizaciji Sportskog saveza Beograda uz suorganizaciju GO Barajevo i Sportskog saveza Barajevo.
Učenici nižih razreda osnovnih škola sa GO Barajevo i mališani pretškolske ustanove „Poletarac“ imali su priliku da se upoznaju sa načinima treniranja i veštinama raznih sportova a ekipe škola učestvovale su u programu „Budi olimpijac“ u više sportskih disciplina i sportskih poligona. Najuspešnijim ekipama OŠ „Pavle Popović“ i „Knez Sima Marković“ sportske nagrade uručio je Dane Korica, legenda jugoslovenske atletike.
Održavanju Sajma su prisustvovali i predsednik Gradske opštine Barajevo Slobodan Bata Adamović sa članovima Veća opštine. Na otvaranju manifestacije intonirana je himna Republike Srbije.

Beogradski Sajam sporta se na GO Čukarica održao u nedelju 19. novembra 2023. godine u okviru Sajma sporta pomenute opštine u TC Ada Mall gde su se predstavile sportske organizacije i klubovi. Posetioci su mogli da se upoznaju sa različitim sportovima gde je 24 izlagača imalo priliku da pokaže svoja umeća i veštine. Takođe je održan i drugi po redu „Čukarički Ada Mall polumaraton“ na Adi Ciganliji kao i trka zadovoljstva.