PERIĆ RANKOVIĆ I RISTIĆ LAUREATI PARAOLIMPIJSKOG KOMITETA ZA 2018.

Last Updated: 19/04/2019Autor

Paraolimpijski komitet Srbije dodelio je danas priznanja stonoteniserki Borislavi Perić Ranković i strelcu Draganu Ristiću kao najboljim paraolimpijcima u 2018. godini. Za najuspešniji tim u prošloj godini proglašena je reprezentacije Srbije u gađanju vazdušnom puškom u disciplini R5, ležeći stav, klasa SH2 u sastavu Dragan Ristić, Dejan Jokić i Zdravko Savanović, dok je za najboljeg trenera proglašen Nenad Pajić, selektor i glavni trener parastreljačke reprezentacije Srbije. Predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović istakao je da su srpski paraolimpijci imali velike uspehe tokom prošle godine.

„Godinu za nama obeležili su veliki uspesi naših paraolimpijaca. Samo na evropskim i svetskim prvenstvima srpski paraolimpijci su u 2018. godini osvojili 22 medalje. Para atletska reprezentacija je na Evropskom prvenstvu u Berlinu postavila novi rekord osvajanjem 13 medalja, što je najuspešniji nastup jedne srpske reprezentacije na evropskim prvenstvima“, rekao je Mićović.

Paraolimpijski komitet Srbije posthumno je odlikovao atletičara Miloša Mitića, strelca Sinišu Vidića i stonotenisera Luku Andrašiću.