POLOVIČAN USPEH SRBIJE NA 3X3 SVETSKOM PRVENSTVU

Last Updated: 20/06/2019AutorTags:

Reprezentacija Srbije u 3×3 košarci završila je prvi takmičarski dan na FIBA 3h3 Svetskom prvenstvu koje se održava u Amsterdamu. Srbija je na u svojoj prvoj utakmici poražena od ekipe SAD rezultatom 21:16, da bi u drugom duelu dana naša reprezentacija savladala domaćina Holandiju rezultatom 18:14.

U prvoj utakmici dana reprezentacija Srbije je prilično loše ušla u utakmicu i sve vreme je bila u zaostatku. Šut za dva poena u ovom meču je bio izuzetno loš za našu ekipu (1/8) pa je to jedan od glavnih razloga poraza. Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Bulut sa 7 poena, dok je Majstorović postigao 5, a Vasić i Savić po 2 poena.

Druga utakmica, protiv Holandije, dobila je porazom od SAD još veći značaj, te je kalkulacija bila takva da je Srbiji bila potrebna pobeda od 6 poena razlike kako bi bila sigurna u prolazak u četvrtfinale. Utakmica je bila izuzetno tvrda, kao što su uvek utakmice protiv ovog protivnika i bile, ali na samom kraju (iako je imala prednost u pojedinim ptrenucima od 6 poena) Srbija je morala da se zadovolji pobedom rezultatom 18:14. Sada je jedini siguran način da Srbija prođe u četvrtfinale – pobeda SAD nad Holandijom u njihovom

međusobnom duelu u petak. U pomenutom meču sa Holandijom, naša reprezentacija ponovo je imala problema u šutu za dva poena (2/12), a najefikasniji na meču je ponovo bio Bulut sa 7 poena, dok je Vasić postigao 5, Savić 4, a Majstorović 2 poena.

Pred našom rerezentacijom je dan odmora, dok takmičenje nastavlja u petak (21.juna) mečevima protiv ekipe Turske (od 16.00 časova) i ekipe Severne Koreje (od 20.30 sati). Ipak, najzanimljivijim za našu ekipu je, kao što je pomenuto, duel SAD i Holandije koji se igra istog dana od 19.30 sati.