TRI NAŠA ADUTA U SVE ŽEŠĆOJ KONKURENCIJI

Last Updated: 19/06/2019Autor

Zahuktavaju se veslački izazovi u predolimpijskoj godini. U Poznanju, na drugom takmičenju za Svetski kup u sezoni (21-23. jun), među više od 800 učesnika nadmetaće se i čamci iz Australije, Novog Zelanda, Južne Afrike, nekoliko južnoameričkih zemalja…

Mogućno je da će neki biti rivali našim adutima već u kvalifikacionim trkama na jezeru Malta u petak, a o tome će odlučiti žreb dan ranije (15 časova). Posle priprema na Paliću u Poljsku su pošli Martin Mačković i Miloš Vasić u dvojcu, Aleksandar Beđik, Igor Đerić, Nenad Beđik i Viktor Pivač u četvercu i skifista Aleksandar Filipović.

Mačković i Vasić, koji su potencijal nagovestili pobedom u Plovdivu, na uvodnom od tri takmičenja za Svetski kup u sezoni, imaju priliku da se iskupe za potonji kiks na Evropskom prvenstvu u Lucernu, kada su posustali na pragu bronzane medalje. S poukama iz tog finala meriće se u jačoj konkurenciji nego što je bila i u Bugarskoj i u Švajcarskoj.

Teški četverac je u Lucernu praktično prvi put veslao zajedno. Ostavio je obećavajući utisak jer je u B finalu izvojevana pobeda.

Na Filipovića, videlo se to na Evropskom šampionatu, pauza, zbog koje nije išao u Plovdiv, utisnula je trag. U Poznanju dobija šansu da popravlja takmičarsku formu.