It seams that you haven't connected with your Twitter account
10 December, 2023
PočetnaŠkolski sportSRBI DO REMIJA PROTIV BRAZILA

SRBI DO REMIJA PROTIV BRAZILA

ŠKOLSKI SPORT

Reprezentativci Srbije posle pobede nad Bugarskom 1-0, danas su pre podne nesrećno poraženi od Belgije 0-1, a popodne su remizirali sa favoritom takmičenja Brazilom 1-1. Naši srednjoškolci su bili bolji u prvom, Brazil u drugom. Igrač meča je bio Subotičanin Nemanja Pejčić strelac pogotka za Srbiju, koji je pravio najviše problema odbrani karaoka. Srbija je remijem ostala u trci za plasma u narednu rundu u borbu za medalje. Našim mladićima predstoje mečevi u utorak  protiv Libana od 9.00 i protiv Kineskog Tajpeha od 15.00.

– Za sada sve protiče bez greške, od prevoza, smeštaja i takmičenja. Još nam čestitaju na sjajno organizovanom Svečanom otvaranja Igara, koje smo organizovali za sve učesnike. Takođe svi tereni na kojima se igraju utakmice su u sjajnom stanju. Uz utakmice predstoji nam i veče nacija, gde će se sve zemlje učesnici predstaviti na svoje tradicionalne načine – istakao je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije, koji je u nedelju u Hali Impuls, zajedno sa predsednikom ISF Lorenom Petrinkom, zvanično takmičenje proglasio otvorenim.

Podsetimo, na SP u fudbalu učestvuje 24 država u muškoj i 16 u ženskoj konkurenciji. Ovo je 27 po redu Svetsko prvenstvo ponredu od osnivanje Svetske školske sportske federacije ISF. Takmičenje u Beogradu je rekordno po broju selekcija.