SRBI DO REMIJA PROTIV BRAZILA

Last Updated: 15/04/2019Autor

ŠKOLSKI SPORT

Reprezentativci Srbije posle pobede nad Bugarskom 1-0, danas su pre podne nesrećno poraženi od Belgije 0-1, a popodne su remizirali sa favoritom takmičenja Brazilom 1-1. Naši srednjoškolci su bili bolji u prvom, Brazil u drugom. Igrač meča je bio Subotičanin Nemanja Pejčić strelac pogotka za Srbiju, koji je pravio najviše problema odbrani karaoka. Srbija je remijem ostala u trci za plasma u narednu rundu u borbu za medalje. Našim mladićima predstoje mečevi u utorak  protiv Libana od 9.00 i protiv Kineskog Tajpeha od 15.00.

– Za sada sve protiče bez greške, od prevoza, smeštaja i takmičenja. Još nam čestitaju na sjajno organizovanom Svečanom otvaranja Igara, koje smo organizovali za sve učesnike. Takođe svi tereni na kojima se igraju utakmice su u sjajnom stanju. Uz utakmice predstoji nam i veče nacija, gde će se sve zemlje učesnici predstaviti na svoje tradicionalne načine – istakao je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije, koji je u nedelju u Hali Impuls, zajedno sa predsednikom ISF Lorenom Petrinkom, zvanično takmičenje proglasio otvorenim.

Podsetimo, na SP u fudbalu učestvuje 24 država u muškoj i 16 u ženskoj konkurenciji. Ovo je 27 po redu Svetsko prvenstvo ponredu od osnivanje Svetske školske sportske federacije ISF. Takmičenje u Beogradu je rekordno po broju selekcija.