SVE SPREMNO SP U FUDBALU ZA SREDNJOŠKOLCE U BEOGRADU

Last Updated: 15/04/2019Autor

ŠKOLSKI SPORT

Sve je spremno za otvaranje Svetskog školskog prvenstva u fudbalu za srednjoškolce. Organizator velikog takmičenja je Savez za školski sport Srbije uz partnerstvo sa Svetskom sportskom školskom federacijom, Ministarstvom omladine i sporta i Gradskim sekretarijatom za sport Beograda. Hotel Crown plaza bio je domaćin žreba, koji su obavili predstavnici Grčke, Ugande, Austrije i generalni sekretar SŠSS, Uroš Savić. U muškoj konkurenciji učestvovaće 24 države, u ženskoj 16. Igra se na velikim travnatim terenima.

U grupi D kod muškaraca uz Srbiju su Brazil, Liban, Kineski Tajpeh i Bugarska. Prve dve plasirane ekipe nastavljaju borbu za medalje. Kod devojaka u grupi A uz Srbiju su branilac titule Austrija, Finska i Turska. Naše ekipe već mesec dana spremaju se za takmičenja a po odličnoj atmosferi u taborima naših predstavnika, verujemo da ćemo se boriti za medalju.

– U muškoj konkurenciji branilac titule je Katar i njihove ambicije uz Brazil su velike. Kod devojaka Austrija brani titulu i oni su sa nama u grupi. Možda je to i bolje, da se na startu vidi ko je ko. Naš moto kada su takmičenja školaraca u pitanju jeste da je najvažnije učestvovati, družiti se a ako se ukaže prilika naravno i osvajati medalje – istakao je direktor Svetskog prvenstva, Boris Tomić.

Takmičenje će okupiti oko 1.000 učesnika. U nedelju će u hali Impuls u 21.00 biti održano Svečano otvaranje za učesnike, uz spektakularni program koji najavljuju domaćini. Prisutnima će se obratiti predsednik Saveza za za školskoi sport Srbije Željko Tanasković i prvi čovek ISF Francuz Petrinka. Svečano zatvaranje SP je planirano za subotu na terenima FSS u Staroj Pazovi od 18. časova u subotu 13. aprila. Takmičenje će svojim muzičkim nastupom zatvoriti mlada Somborka Zorana Iđuski. Ulaz na sve utakmice je besplatan.