SIMOVCI U EPICENTRU DOBRE ZABAVE

Last Updated: 18/08/2019Autor

Split je ovog avgusta zasigurno jedan od najlepših, ako ne i najlepši grad na svetu! A kako i ne bi bilo kad po njegovim i inače prelepim ulicama i plažama trenutno hoda čak hiljadu najveličanstvenijih ukrasa ovog sveta – dece. Naravno, reč je o našim SIMovacima iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koji od 16. do 22. avgusta učestvuju na međunarodnom superfinalu Sportskih igara mladih.

Naši drugari su u Split stigli u petak, 16. avgusta, a dane uoči finalnih tamičenja, zakazanih za 19. i 20. avgust, provode uživajući u mini-letovanju.

– Misija Igara je i ovog puta ispunjena: druženje, promocija sporta, dobra zabava, fer-plej, širenje prijateljstva i osmeh na licu svakog deteta glavni su ciljevi svih ljudi iz regiona koji 365 dana u godini rade na tome da najlepša sportska priča svaki put usreći sve veći broj mališana. Nema lepše slike nego kada svuda na ulicama i plažama Splita vidite decu iz tri zemlje kako se zajedno druže, igraju i zabavljaju. Iako takmičenja još nisu počela, po jedna lopta ili neki drugi sportski rekvizit nezaobilazan su modni detalj među našim klincima ovog leta u Splitu. I baš zato su Igre zakon – rekla je Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije.

Među približno 300 učesnika iz naše zemlje koji trenutno borave u Splitu je i naš specijalni gost iz Beograda – Aleksa Alimpić, mladi ambasador Igara, osvajač mnogobrojnih medalja i višegodišnji SIM šampion.

– Ovde sam da podržim svoje prijatelje koji se takmiče u deset različitih sportskih disciplina i da ih podsetim na to da nije bitna pobeda na sportskom terenu, već je bitno da se svi družimo i uživamo u igri. Veoma sam ponosan na to što sam postao SIM mladi ambasador i što sam tu titulu zaslužio kao učesnik Igara sa najviše osvojenih medalja. Ovo mi je četvrta godina kako učestvujem na Sportskim igrama mladih i pozivam i sve druge drugare da se narednih godina prijave za učešće na ovoj manifestaciji, jer će se sigurno dobro zabaviti, lepo igrati, i što je najvažnije od svega: steći će puno novih prijatelja – poručio je naš mladi ambasador.

Sigurni smo da će Aleksa inspirisati mnoge SIMovce da krenu njegovim stopama. Jedva čekamo da upoznamo i naše buduće ambasadore i da vidimo njihove bravure na terenu.

Neke od njih gledaćemo već u ponedeljak i utorak na završnim takmičenjima širom Splita. Našeg Viktora tada čeka baš mnogo posla: hiljadu mališana želi da im baš naš lavić donese sportsku sreću. Ne sumnjamo uopšte da će Vikotor stići do svakoga od njih. Pratićemo i zabeležićemo sve te susrete i o njima ćemo pisati i pričati na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Pratite nas!

I ne zaboravite, svečana ceremonija zatvaranja Sportskih igara mladih zakazana je za sredu, 21. avgust, od 20 sati, na prelepoj splitskoj Rivi. Očekuje nas odličan sportsko-zabavni program za decu, koncert novosadskih Frajli i Mije Dimšić, kao i veličanstveni vatromet. Biće tu sigurno i nekih iznenađenja, u to ne treba sumnjati, jer – Igre su zakon!