RAGBI SPEKTAKL NA BANJICI

Last Updated: 04/06/2019AutorTags:

Tokom narednog vikenda Banjica će biti centar evropskog ragbija, s obzirom na to da će se na jednom mestu okupiti ragbisti iz 17 evropskih država. Na stadionu Kralj Petar I juniori će se takmičiti za Trofej Beograda, koji se održava u organizaciji Ragbi saveza Beograda, a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za omladinu i sport grada Beograda. Učestvovaće reprezentacije Srbije, Hrvatske i Mađarske, selekcija grada Beograda i klubovi HARK Mladost iz Zagreba i Estergom Vitezeki iz Estergoma (Mađarska).

Seniorske reprezentacije učestvuju na pretkvalifikacionom turniru u ragbiju za Olimpijske igre Tokio 2020, Ragbi Europe konferencija 1. Učestvovaće 16 selekcija: Srbija, Mađarska, Kipar, Moldavija, Turska, Slovenija, Monako, Austrija, Finska, Slovačka, Švajcarska, Andora, Norveška, Crna Gora, Lihtenštajn i Holandija.

Prvog dana turnira, u subotu – 08. juna, program počinje u 10 časova, igraće se tokom celog dana ukupno 24 utakmice. Istog dana održaće se i Trofej Beograda za juniore, a početak turnira zakazan je za 11 časova. Prvog dana turnira nastupiće 21 ekipa i učestvovaće preko 300 sportista iz 17 evropskih država. Drugog dana turnira, u nedelju – 09. juna, utakmice počinju u 9 časova, igraće se, takođe, tokom celog dana – 24 meča. Dvodnevni ragbi spektakl završiće se finalnom utakmicom, koja počinje u 18.45 časova, nakon čega sledi ceremonija dodele pehara i medalja i zatvaranje turnira.

Ovaj turnir je najveći ragbi događaj u našoj zemlji do sada organizovan, što ujedno predstavlja i pozivnicu za sve ljubitelje sporta da dođu na Banjicu, podrže naše timove i selekcije, i uživaju u međunarodnom sportskom spektaklu. Takmičenja će se održati uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, kompanije “Mozzart”, kao i Sekretarijata za omladinu i sport grada Beograda.