It seams that you haven't connected with your Twitter account
7 December, 2023
PočetnaRagbiJAVNI POZIV ZA OSNIVANJE NOVIH RAGBI KLUBOVA

JAVNI POZIV ZA OSNIVANJE NOVIH RAGBI KLUBOVA

Ragbi savez Srbije na ovaj način želi da pozove sve zainteresovane da na teritoriji grada  Beograda osnuju ragbi klubove, u cilju širenja ragbi familije i otvaranja novih ragbi centara. Na teritoriji Srbije je trenutno aktivno i u takmičenju učestvuje 13 ragbi klubova u 8 gradova odnosno lokalnih sredina (Beograd, Novi Sad, Pančevo, Starčevo, Kruševac, Loznica, Petrovac na Mlavi i Vršac). U okviru Strateškog plana razvoja ragbi sporta Ragbi savez Srbije je predvideo osnivanje novih ragbi klubova u Beogradu na opštinama u kojima postoji interesovanje za formiranje novih klubova. Cilj je omasovljavanje, povecanje kvantiteta i kvaliteta učesnika i poboljšanje svesti celokupne populacije o ragbi sportu.

Ragbi savez Srbije posebnu pažnju usmerava ka mlađim kategorijama. Cilj svih činitelja u ragbi sportu je da što više mladih proba, trenira i zavoli ragbi sport i sve njegove vrednosti. Vezano za to, Savez je kreirao takmičenja u smeru da svi početnici igraju utakmice sa protivnicima sličnog nivoa i iskustva. Upravo zato su i formirane razvojne lige u konkurenciji U16 kadeta i U14 pionira koje imaju za cilj da u njima mladi ragbisti stasavaju dok ne dođu do nivoa kada se mogu takmičiti sa iskusnijim timovima. Takođe posebna pažnja će biti usmerena i ka ženskom ragbiju, gde će se kroz Žensku Razvojnu Ligu formirati timovi za takmičenja u budućem periodu.

Naredne sezone nas očekuje dosta uzbuđenja i međunarodnih aktivnosti. Ragbi Savez Srbije će imati čast da organizuje Evropesko Prvenstvo u ragbiju 7 – Konferencija 1 koje će se održati u Beogradu, takođe ragbi je od naredne godine postao deo i Evropskih univerzitetskih igrara koje se takođe održavaju u Beogradu. Kada na to dodamo regularne aktivnoisti Reprezentacije Srbije i uz domaća takmičenja, dobijamo zaista veoma bogatu godinu prepunu aktinosti. Upravo zato je zimski period od velike važnosti za planiranje i postavljanja temelja uspešne ragbi organizacije. Kao što je rekao Bendžamin Frenklin „Ukoliko ne uspete da se pripremite, pripremate se za neuspeh“, najbitnija stvar je organizacija, planiranje unapred, sloga, strpljenje i požrtvovan rad.

Prednost imaju gradske opštine u kojima nema aktivnih ragbi klubova, što za cilj ima razvijanje ragbi aktivnost na teritoriji celog grada Beograda.. Ukoliko ste zainteresovani da postanete deo jednog od najbrže rastujućih sportova u Srbiji, sve kontakt informacije možete dobiti preko našeg web sajta www.rugbyserbia.com.

Fotografije: Vanja Bejin