JAVNI POZIV ZA OSNIVANJE NOVIH RAGBI KLUBOVA

Last Updated: 16/12/2020AutorTags:

Ragbi savez Srbije na ovaj način želi da pozove sve zainteresovane da na teritoriji grada  Beograda osnuju ragbi klubove, u cilju širenja ragbi familije i otvaranja novih ragbi centara. Na teritoriji Srbije je trenutno aktivno i u takmičenju učestvuje 13 ragbi klubova u 8 gradova odnosno lokalnih sredina (Beograd, Novi Sad, Pančevo, Starčevo, Kruševac, Loznica, Petrovac na Mlavi i Vršac). U okviru Strateškog plana razvoja ragbi sporta Ragbi savez Srbije je predvideo osnivanje novih ragbi klubova u Beogradu na opštinama u kojima postoji interesovanje za formiranje novih klubova. Cilj je omasovljavanje, povecanje kvantiteta i kvaliteta učesnika i poboljšanje svesti celokupne populacije o ragbi sportu.

Ragbi savez Srbije posebnu pažnju usmerava ka mlađim kategorijama. Cilj svih činitelja u ragbi sportu je da što više mladih proba, trenira i zavoli ragbi sport i sve njegove vrednosti. Vezano za to, Savez je kreirao takmičenja u smeru da svi početnici igraju utakmice sa protivnicima sličnog nivoa i iskustva. Upravo zato su i formirane razvojne lige u konkurenciji U16 kadeta i U14 pionira koje imaju za cilj da u njima mladi ragbisti stasavaju dok ne dođu do nivoa kada se mogu takmičiti sa iskusnijim timovima. Takođe posebna pažnja će biti usmerena i ka ženskom ragbiju, gde će se kroz Žensku Razvojnu Ligu formirati timovi za takmičenja u budućem periodu.

Naredne sezone nas očekuje dosta uzbuđenja i međunarodnih aktivnosti. Ragbi Savez Srbije će imati čast da organizuje Evropesko Prvenstvo u ragbiju 7 – Konferencija 1 koje će se održati u Beogradu, takođe ragbi je od naredne godine postao deo i Evropskih univerzitetskih igrara koje se takođe održavaju u Beogradu. Kada na to dodamo regularne aktivnoisti Reprezentacije Srbije i uz domaća takmičenja, dobijamo zaista veoma bogatu godinu prepunu aktinosti. Upravo zato je zimski period od velike važnosti za planiranje i postavljanja temelja uspešne ragbi organizacije. Kao što je rekao Bendžamin Frenklin „Ukoliko ne uspete da se pripremite, pripremate se za neuspeh“, najbitnija stvar je organizacija, planiranje unapred, sloga, strpljenje i požrtvovan rad.

Prednost imaju gradske opštine u kojima nema aktivnih ragbi klubova, što za cilj ima razvijanje ragbi aktivnost na teritoriji celog grada Beograda.. Ukoliko ste zainteresovani da postanete deo jednog od najbrže rastujućih sportova u Srbiji, sve kontakt informacije možete dobiti preko našeg web sajta www.rugbyserbia.com.

Fotografije: Vanja Bejin