Proteklih dana održana su još dva Beogradska sajma na GO Stari grad i GO Palilula

Last Updated: 11/10/2023AutorTags:

U organizaciji Sportskog saveza Beograda i saradnji opštine Stari grad, Saveza sportova Stari grad a pod pokroviteljstvom Grada Beograda -Sekretarijata za sport i omladinu danas je na Trgu republike održan Beogradski sajam sporta, šesti u nizu realizacije na beogradskim opštinama.
Manifestaciju je otvorio Nikola Penić, gradski sekretar za sport i omladinu, koji je podsetio da se beogradski sajmovi sporta održavaju po prvi put i istakao želju da se nastave i u narednoj godini u istom ritmu kao i da budu sve brojniji a prisutnoj deci poželeo da se bave sportom podjednako uspešno kao svi naši sportski šampioni.
Ispred opštine Stari grad, domaćina današnjeg „Sajma sporta“, ovom događaju su prisustvovali član Veća opštine Nedeljko Neđo Jovanović, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti i projekte razvoja Bojan Bojić i generalni sekretar starogradskog Saveza sportova Mirko Vujović.
Na ovom „svojevrsnom karavanu sporta i promocije zdravih životnih stilova i fizičke aktivnosti” učestvovao je veliki broj, oko 200 starogradske dece – mališana iz predškolske ustanove „Dečji dani“ i osnovaca prvog i drugog razreda, koja su se upoznala sa različitim sportovima i sa 25 sportskih klubova sa opštine Stari grad, kako bi izabrali sport koji baš njima odgovara.

Timovi OŠ“Skadarlija“ su zauzeli prva tri mesta i time svojoj školi obezbedili nagrade u vidu sportskih rekvizita koji će im po rečima učiteljice Zorice Vuković veoma značiti u realizaciji nastave fizičke kulture kao i vannastavnih aktivnosti.
U takmičenju su učestvovale i ekipe škole „Dragan Kovačević“ i „Vuk Karadžić“ koji su se u druženju kroz igru i uz lepo vreme lepo zabavljala na Trgu republike.
Sportski savez Beograda nastavlja sa realizacijom Beogradskih sajmova sporta, a sledeći na redu su Palilula i Obrenovac.

 

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić otvorio je na Tašmajdanu Beogradski Sajam sporta na opštini Palilula, koji je sedmi po redu. Gradonačelnik je poručio da mu je puno srce kada je među decom i podsetio da se Sajam sporta održava prvi put na nivou grada, odnosno u svim opštinama. Kako je naveo, ideja ove manifestacije je da deca dođu da se upoznaju i probaju neki sport kojim nisu imali prilike da se bave. – Iz tog razloga, mi koji vodimo računa o budućnosti naše dece, moramo da učinimo sve da imamo što više sportskih terena, igrališta, klubova, te da stvorimo uslove kako bi se deca što više bavila sportom. Danas živimo u takvom vremenu da je deci nekako privlačnije da provode vreme za računarom, mobilnim telefonom ili tabletom, nego da budu napolju i da se bave sportom. Međutim, bez sporta nema dobrog ne samo fizičkog nego i psihičkog razvoja. Zato su ovakvi događaji dobri, a nastavićemo da ih podržavamo kako bi svake sledeće godine bili veći i masovniji i kako bi postali tradicija – rekao je gradonačelnik i poželeo deci puno sreće, radosti, uspeha u školi i da se što više bave sportom.
Pored predstavljanja sportskih klubova sa opštine Palilula, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije na sajmu je održano i takmičenje „Budi olimpijac”, sa glavnom idejom promocije olimpizma i olimpijskih vrednosti. Ova manifestacija se održava u organizaciji gradskih opština, Sportskog saveza Beograda, pod pokroviteljstvom Grada Beograda – Sekretarijata za sport i omladinu, a do sada je održana u Zemunu, Lazarevcu, Grockoj, Savskom vencu, Zvezdari i Starom gradu. Otvaranju  manifestacije prisustvovali su sekretar za sport i omladinu, presednik opštine Palilula Miroslav Ivanović, direktor SC „Tašmajdan“ Mirko Pavlović, generalni sekretar Sportskog saveza Beograda Nebojša Jevremović, generalni sekretar Beogradske asocijacije za školski sport Slobodan Đurić.